Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megüresedett az országos tisztifőorvos széke

nepszava.hu|2018. jún 8. 08:51
[A+ A-]

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Ugyan a friss közlöny szerint felmentette feladatai alól, de nem engedi el a kezét Szentes Tamás egykori tisztifőorvosnak a miniszterelnök. Tegnap hivatalosan is üresenek nyilvánította a székét, de úgy tudni a tárcán belül kap új vezető feladatot Kásler Miklós miniszter főtanácsadója lesz.

Szentes Tamás orvos, plasztikai sebész közigazgatási karrierje még 2011-ben kezdődött, amikor három éven át Tarlós István főpolgármester helyettese volt, a 2014-es választások után két évig a a kórház fenntartó hivatal főigazgató-helyetteseként dolgozott. Innen nevezték ki tavaly áprilisban az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárává.

Kásler Miklós miniszter hivatalba lépése után menesztette az összes helyettes államtitkárt. Szentes Tamás, az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes-államtitkár posztja meg is szűnik. Bár korábban arról szóltak hírek, hogy egyetlen korábbi vezető sem kapott új feladatot, kiderült: mindenkinek ajánlottak valamit - tanácsadói illetve volt aki helyettes államtitkárságát válthatná főosztály-vezetői posztra. Mint arról korábban írtunk, a miniszter új struktúrában működtetné a tárcát. Ennek része, hogy a jövőben ismét önálló háttérintézményként működik majd az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), amit újra független országos tisztifőorvos irányít. A posztra a miniszter Kovács Attilát, az ÁNTSZ egykori népegészségügyi programokért felelős helyettes vezetőjét jelölte. A tervezett változásokhoz szükség van jogszabály-módosításokra, hiszen az előző ciklusban éppen Lázár János számolta fel az egészségügy néhány fontos háttérintézményét.

Lapunk úgy tudja: Szentes Tamás főtanácsadóként eddig még nem kapott konkrét feladatot, s egyelőre korábbi hivatali szobáját is használhatja.

Danó Anna

Lájkoljon minket a Facebook-on is!