Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tarlós sem tudta: sztriptízbár működik a fővárosi tulajdonú pincében

nepszava.hu|2018. jún 8. 18:59
[A+ A-]

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A Podmaniczky téri pincehelyiséget a csatornázási művek alá tartozó cég adta ki, a bérlő  pedig night clubbá alakította az ingatlant.

Sztriptízbár működik a fővárosi tulajdonú Podmaniczky tér kellős közepén, egy pincehelyiségben, közvetlenül az Arany János utcai metrómegálló mellett, egy percre a Bazilikától. A korábban nyilvános vécéként üzemelő helyiség szintén a főváros ingatlana – írja az Index.

A lap megkereste Tarlós Istvánt, megfelelőnek tartja-e, hogy valamilyen közcélú létesítmény helyett éjszakai lokál működik az ingatlanában? Arra is kíváncsiak voltak, hogy mikor kötöttek szerződést a bárral, és az mennyit fizet a helyiségért havonta.

Mint kiderült, a Városháza a kérdések megérkezéséig nem is hallott a saját helyiségükben működő klubról.

A bérbeadási szerződést ugyanis még 2010 szeptember végén kötötte a nyilvános vécéket 1996-tól 2009-ig működtető, azóta megszüntetett Il-NET Kht – pár nappal az új fővárosi vezetés beiktatása előtt-. (A Kht. a Főváros Csatornázási Művek cége volt, a Főváros Csatornázási Művek pedig a fővárosi önkormányzat tulajdonában van.)

Az ügyben a csatornázási művek is nyilatkozott a portálnak. Eszerint az ingatlanban lévő üzlethelyiség az FCSM Zrt. érdekkörébe tartozik. Az üzlethelyiség bérbeadására vonatkozó eredeti szerződést az Il-NET Kht. kötötte a PURE-EVENT Kft.-vel, melyet az FCSM Zrt. 5+5 évre meghosszabbított, am így 2020 június 3-áig érvényes, és rendes felmondással nem szüntethető meg.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!