Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kibertámadás - Washington szankcionál, Moszkva fenyeget

nepszava.hu|2018. jún 12. 14:12
[A+ A-]

Fotó: AFP/Jose Jordan

Újabb szankciókat rendelt el az Egyesült Államok orosz cégek és állampolgárok ellen - adta hírül az MTI. Azzal vádolják az intézkedések célpontjait, hogy kibertámadásokban és kémkedésben működtek közre. Oroszország mindent tagad, és válaszul olyan személyek elleni büntetőintézkedésekkel fenyeget, akik "kitűnnek" orosz-ellenességükkel.

Az amerikai kormány hétfőn újabb szankciókat rendelt el orosz személyek és vállalatok ellen. A büntető intézkedések három orosz állampolgárt és öt számítástechnikai céget, köztük egy kutató intézetet érintenek. Az indoklás szerint együttműködtek az orosz hírszerzéssel az Egyesült Államok és szövetségesei elleni kibertámadásokban, és közreműködtek a világ telekommunikációs adatbázisát hordozó tenger alatti kommunikációs kábelek "követésében".

A szankcióval sújtott vállalatok: a Digital Security, az ERPScan, az Embedi, a Kvant Tudomnyos Kutató Intézet és a Divetechnoservices. A három orosz állampolgár mindegyike ez utóbbi céggel állt kapcsolatban.

Moszkva kétségtelenül válaszlépéseket fog tenni a legújabb amerikai szankciók nyomán - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden. Rjabkov szerint az ellenintézkedések célpontjai olyan személyek lesznek, "akik kitűnnek oroszellenes irányvonalukkal".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!