Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Megölték a Reziben eltűnt lányt, nagybátyja a gyanúsított

nepszava.hu|2018. jún 12. 15:40, frissítve: 2018. jún 12. 15:58
[A+ A-]

A pince, ahol a 17 éves áldozat testét elrejtették Fotó: police.hu/Sebestyén /rendőrség

Tizenegy év után, egy pincéből került elő a kamaszlány holtteste. A nagybácsi állítja, nem emlékszik rá, hogyan történt az eset.

Hiába keresték 11 évig, nem találhatták meg szülei a Reziből eltűnt fiatal lányt. A keresésben látszólag a lány nagybátyja is segített, de az csak most derült ki, hogy ő fojtotta meg, végül pedig e pincéjében ásta el az áldozatot – írja a Zsaru Magazin.

A rendőrségi lap felidézi az eltűnés körülményeit: a kamaszlány 2007 május 16-án iskolába indult, de már a távolsági buszra sem szállt fel, szülei pedig csak a tanítási nap végén eszméltek rá, hogy gyermeküknek nyoma veszett. A család hiába mozgatott meg minden követ, és folytatott kiterjedt keresést, nem találhattak rá az eltűnt lányra – csak annyit tudtak, hogy a busz helyett egy autóba ült be az eltűnés reggelén.

A sokáig megoldatlannak tűnő ügyet a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket kezelő nyomozó csoportja derítette fel: újraelemezték a meglévő bizonyítékokat, és felvették a kapcsolatot a keszthelyi rendőrökkel is. Egy tanút meghallgatva kiderült, hogy a korábban a családdal élő nagybácsi egyszer túlzottan bizalmaskodó, intim gesztussal adott pénzt az áldozatnak. A rendőrök kihallgatták a 48 éves férfit, aki rövid időn belül beismerő vallomást tett: elmondta, hogy egy zsinórral megfojtotta unokahúgát, saját lakrészének pincéjében eltemette a testet, és egy szekrényt is állított a jelöletlen sír felé. Vagyis, a szülők úgy keresték 11 éven át lányukat, hogy a sértett maradványai csak pár méterre voltak tőlük.

A gyanúsított azt mondta, az áldozat a gyilkosság napján is pénzt kért tőle, majd – mikor ezt a férfi ezt megtagadta – elment; rövid idő múlva azonban visszatért, és még nagyobb összeget követelt. A vallomás ennél a pontnál kezd homályossá válni, a férfi ugyanis azt állította, hogy unokahúga öngyilkossági terveiről beszélt, majd ruhájáról egy zsinórt fűzött saját nyakába – miközben a gyanúsított próbálta lebeszélni őt önpusztító terveiről. A továbbiakról csak emlékfoszlányai maradtak meg a férfinek, aki következő kitisztult pillanatában már csak unokahúga ágyon fekvő holttestét látta.

A férfi ellen emberölés alapos gyanújával indult eljárás, a bíróság július elsején elrendelte előzetes letartóztatását, írja a magazin.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!