Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kásler: Napirenden van a tanév módosítása

Népszava|2018. jún 12. 19:49
[A+ A-]

A tanév rendjének változása „erős diszkusszió” tárgya, még nincs döntés a témában – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádióban kedd este. Nyilatkozatával megerősítette lapunk keddi számában közölt hírt, amely szerint napirenden van a tanév meghosszabbítása.

Kásler nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert állításával saját tárcáját cáfolta: az Emmi kedden, lapunk cikkére reagálva közleményt adott ki arról, hogy a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően, a cikkünkben leírtak nem pedig igazak.

Újra napirenden a tanév meghosszabbítása

Két hetes, "táborszerű" foglalkozásokkal rövidítené a nyári szünetet a kormány az általános iskolákban - értesült lapunk. Jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet - értesült lapunk kormányközeli forrásból.

Cikkünk megjelenése előtt megkerestük az Emmit, de csak egy rövid választ kaptunk, amiben az állt: a táborozásokat valóban támogatja a kormány, de a tárca szerint az nem jár a tanév meghosszabbításával. Tavaly viszont Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott: „csak technikai kérdés”, hogy a plusz két hetes időszakra a tanév meghosszabbításaként tekintünk-e. Az Emmi sajtóosztálya szerint a 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik. A keddi cáfolat után ismét megkerestük a minisztériumot azzal kapcsolatban, hogy szerintük mennyire helytállóak az oktatási államtitkár és a helyettes államtitkár korábbi, a tanév meghosszabbításával kapcsolatos nyilatkozatai. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!