Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Kétszázan hívták a tűzoltókat a győri özönvíz után

nepszava.hu|2018. jún 14. 11:02
[A+ A-]

Áradattal küzdő rendőrautó egy győri utcán Fotó: MTI/ Krizsán Csaba

Óriási vihar és felhőszakadás volt Győrben: fákat szaggatott ki a szél, a csapadék pedig egész városrészeket öntött el.

Több mint kétszáz, károkkal kapcsolatos bejelentés érkezett és még kapnak újabbakat is Győrből és környékéről, ahol szerda este nagy eső volt – tudatta csütörtök délelőtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A távirati irodának küldött összefoglalójuk szerint Ikrényben előbb a viharos szél miatt kidőlt fák, majd a hirtelen lezúduló eső által okozott károk miatt kérték a tűzoltók segítségét. 

Győrben és környékén egész városrészeket, utcákat öntött el, pincéket, alagsorokat árasztott el a lezúduló víz. Kazánokat, elektromos berendezéseket, autókat is veszélyeztetett a víz, amely egyebek mellett a Petz Aladár kórház alagsorába is beömlött, és az elektromos kapcsolószekrényt veszélyeztette. A belvárosi Baross útról tíz ember rokonokhoz költözött, mert átmenetileg lakhatatlanná vált otthonuk.

A győri, pannonhalmi, csornai és lébényi hivatásosak mellett a környékbeli önkéntes tűzoltók is segítettek a károkat elhárítani, a szivattyúk hajnali három óráig dolgoztak.  A csütörtökön bejelentett károkat is folyamatosan számolják fel a tűzoltók

Lájkoljon minket a Facebook-on is!