Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Felmentették Oszter Sándort

nepszava.hu|2018. jún 14. 15:39, frissítve: 2018. jún 14. 15:39
[A+ A-]

Fotó: Argo2/Facebook

A Budapest Környéki Törvényszék  nem találta bűnösnek és felmentette a vádak alól Oszter Sándort – írja a 24.hu.

A színészt és hat társát befolyással való üzérkedéssel vádolták. Mint a sajtó annak idején beszámolt róla, a  Fővárosi Főügyészség 2010. novemberében emelt vádat folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt.  A vádlottak 2012 őszén megegyeztek abban, hogy Oszter Sándor a bűnügy másik szereplőjével  - megfelelő "díjazás" ellenében - elsimítja az ügyet. Az elsőrendű vádlott azt hitte, hogy a bírót is megkenték, így kiengedik az előzetesből, és végül felmentik. A vádirat szerint a férfi nagyjából 50 millió forintot fizetett ki a „jóakaróinak”.

A Kossuth-díjas művész kezdetektől fogva tagadta, hogy bármi köze is lenne a dologhoz. Azzal védekezett, hogy  rágalmazója egy nemzetközi csaló, aki filmproducernek adta ki magát, és azzal hitegette, hogy egy nagy horderejű filmet szeretne forgatni.

A 24.hu tudósítása szerint a fél kilencre kiírt tárgyalás jelentős késéssel kezdődött, Oszter és egy másik érintett késése miatt. A bíróság végül felmentette Oszter Sándort a három rendbeli befolyásolás bűntette alól. Az indoklás szerint a színész  segítségül csak ügyvédet ajánlott és telefonszámot adott, de nem kért pénzt senkitől.

Letöltendő büntetést csak a negyedrendű és a hatodrendű vádlott kapott. K. Sándort 5 év szabadságvesztésre ítélték. B. Béla sztárügyvéd, volt bíró három év letöltendő fogházat, és hatszázezer forint pénzbüntetést kapott első fokon, de hat évre eltiltották a foglalkozásától és négy év közügyektől való eltiltást is kapott. Az elsőrendű vádlottat 160 óra könnyű fizikai közérdekű munkára, a másodrendű vádlottat pedig 100 óra közérdekű munkára ítélték.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!