Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Rabosították a zaklatásért feljelentett tyukodi polgármestert

nepszava.hu|2018. jún 14. 17:12
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

A 168 óra információi szerint rabosították Czibere Józsefet, Tyukod polgármesterét, akit szexuális zaklatás miatt jelentett fel a falu jegyzője.

A lap felidézi: Németh-Kiss Pálma még 2017. június 2-án jelentette fel a polgármestert, mert állítása szerint a férfi tavaly a munkahelyén fogdosta, zaklatta őt. Az eljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrse vezette le, de a nyolc hónapos nyomozás alatt csak tanúként, és nem gyanúsítottként hallgatta ki a polgármestert. Majd megszüntették a nyomozást annak ellenére, hogy tanú, orvosi látlelet és további áldozatok is alátámasztották a nő által elmondottakat.

Az ügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás folytatására, majd miután a sértett kizárási indítványt jelentett be a csengeri rendőrőrssel szemben, az ügy átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. A lap szerint a polgármestert rabosították, vagyis felvették az adatait és az ujjlenyomatát, ezek bekerültek a bűnügyi nyilvántartási rendszerbe. Ez az eljárás, ha valakit meggyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével.

A tyukodi polgármester – akinek felfüggesztették a Fidesz-tagságát – a lapnak telefonon csak annyit mondott, hogy majd akkor foglalkozzanak az üggyel, ha lesz bírósági ítélet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!