Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lassan felszakadozik a felhőzet

nepszava.hu|2018. jún 14. 18:47
[A+ A-]

Fotó: Shutterstock

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható, majd egyre inkább szakadozottabbá válik a felhőzet. A keleti, délkeleti megyékben helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Az északi szél több helyen lesz erős, a Zemplénben viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A csütörtöki naphoz képest már kevesebb, mindössze négy megyére (Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) adtak ki elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: OMSZ

Forrás: OMSZ

Szombaton változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk, és hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. A déli óráktól több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

Vasárnap napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, összességében több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között várható.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!