Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fidesz-kampánynyitó - Természetes, hogy vita robbant ki a nyolcpontos javaslatcsomagról

MTI|2010. szept 10. 15:56
[A+ A-]
Teljesen természetesnek tartja Kósa Lajos, hogy a lakáshitelesek megsegítésével kapcsolatos nyolcpontos fideszes javaslatcsomag bejelentése után vita robbant ki, hiszen a bankszövetség vezetőjét a bankárok választják, helyes, hogy ha ő a bankárok érdekeit képviseli.
A Fidesz ügyvezető alelnöke pénteken pártja kampánynyitó nagygyűlésén azt mondta: az, hogy a bankszövetség nem örül a javaslatnak, "teljesen rendjén való", "a bankárszövetség vezetőjét a bankárok választják, helyes, hogy ha az ő érdekeit képviseli".
Az viszont szokatlan - folytatta -, hogy a szocialisták is "magukévá tették" a bankszövetség álláspontját, legalábbis úgy tűnik, "nem jutott még el az a felismerés tudatukig, hogy a bankárkormány után az ország nem azt várja, hogy most akkor alakuljanak át bankárellenzékké".

Közölte, leülnek az érintettekkel tárgyalni, így a lakáshitelesek és a bankárok képviselőivel is.
Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke pénteken közölte: szerinte elfogadhatatlanok és több ponton az alkotmány szempontjából aggályosak is azok a javaslatok, amelyeket Rogán Antal és Kósa Lajos fideszes képviselők dolgoztak ki a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!