Előző
Következő
új cikk

Belföld

Színesfémként akarták eladni a polgári lélekharangot

Független Hírügynökség|2011. febr 26. 14:29
[A+ A-]
Szinte egyidőben érkezett bejelentés pénteken délután a Polgári Rendőrőrsre arról, hogy a helyi temetőből ellopták, illetve hogy meg is találták a lélekharangot - de már csak feldarabolva. A tolvajok színesfémként akarták értékesíteni Tiszaújvárosban - tudta meg a Független Hírügynökség szombaton. A 19 és 20 éves polgári férfi ellen lopás miatt indult eljárás.
Mint arról már beszámoltunk, a tiszaújvárosi rendőrök közúti ellenőrzés során egy autó csomagtartójában - szatyorba csomagolva - találták meg a polgári lélekharang feldarabolt részeit.

A rendőrök az autó vezetőjét illetve három utasát előállították. Elszámoltatásuk során kiderült, hogy az autóban ülő két polgári férfi volt, aki ellopta a harangot. Ismerőseiket - akik nem tudtak a lopásról - arra kérték, hogy fuvarozzák őket Tiszaújvárosba, ahol színesfémként akarták értékesíteni a harang darabjait - közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 20 és 19 éves polgári férfiak ellen lopás meglapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az okozott kár több százezer forint. A két férfi 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetést kaphat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!