Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gyors- és gépíróbajnokok

MTI|2008. márc 18. 12:13
[A+ A-]
Idén is Nagyné Bíró Ágnes lett Magyarország gyors- és gépíróbajnoka, akárcsak tavaly. Kollégái csak géppuskakezűnek hívják a gépírásban és gyorsírásban is évek óta jeleskedő hölgyet, aki saját bevallása szerint a gépírást abban a pillanatban megszerette, amint 1993-ban belépett a miskolci Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola 1. sz. írógéptermébe. "A gyorsírással kezdettől fogva gondjaim voltak, pedig a mai napig mindkét versenyszámban szoktam indulni" - állítja Nagyné Bíró Ágnes.
Így történ ez idén is. Nagyné Bíró Ágnes az összetett bajnoki címet a gépírás I. és a gyorsírás III. helyezésével érte el. A 2008. évi gyorsíróbajnok Ferenc Zsuzsa lett, a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetség (MAGYOSZ) beszédgyorsírója. Ferenc Zsuzsa már a Magyarország örökös gyorsíróbajnoka címet is kiérdemelte, mert három egymást követő évben nyerte el az elismerést - tájékoztatta az MTI-t Bersényi Ivánné, a MAGYOSZ alelnöke.

A juniorok között - a versenyszabályzat szerint ebbe a kategóriába tartoznak a 20-25 év közöttiek - Rodenbücher Katalin lett az idei összetett bajnok.

A győztesek részt vehetnek a 2009-es Pekingi Gyors- és Gépíró Világbajnokságon, azonban ehhez saját maguknak kell megtalálniuk a szponzorokat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!