Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vádat emeltek a motorosok gázolója ellen

Népszava|2012. máj 31. 05:18
[A+ A-]
Vádat emelt a három magyar motorost Lengyelországban halálra gázoló gépkocsi vezetője ellen a balesetet vizsgáló myslenicei ügyészség. Az 58 éves Andrzej R. beismerte, hogy ő okozta balesetet. A hatóságok az eljárás során ellenőrzik a vádlott vallomását, amelyben eszméletveszésre hivatkozott. A hatóságok a brit lakcímmel rendelkező lengyel vádlott három hónapos előzetes letartóztatását kérték a bíróságtól.
A vádirat szerint a személygépkocsi vezetője szándékosan szegte meg a közúti közlekedés biztonsági előírásait, mert egy dupla záróvonalas, egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoros csoporttal. Mivel a balesetben három személy életét vesztette, a lengyel törvények szerint kiszabható büntetés maximális mértéke 8 év szabadságvesztés.

A baleset vasárnap a Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában történt. A brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba és belefutott az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó motorosokkal. Az első magyar jármű sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő - egy házaspár - a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hétfőn hajnalban a kórházban halt meg. Egy magyar sérültet, a harmadik áldozat 58 éves feleségét a Nowy Targ-i kórházban ápolják.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!