Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: Szijjártó és a marketingfasiszta egy platformon

Népszava|2012. nov 30. 12:35
[A+ A-]
Steiner Pál az MSZP országgyűlési képviselője szerint az egész magyar közéletet köpte szembe Szijjártó Péter, mikor képes volt együtt pózolni Gyöngyösi Mártonnal egy konferencián. Tette ezt három nappal azután, hogy a marketingfasiszta az Országház falai között jelentette ki, listázni kellene a zsidó képviselőket és kormánytagokat- írja a szocialista politikus közleményében.
Steiner Pál az MSZP országgyűlési képviselője szerint a fideszes kettős beszéd tovább folytatódik, de a tettek egyértelműek. Egyfelől elítélik a szélsőjobbos párt rasszista beszédét, mégsem zárják karanténba a pártot, se az ügyet kirobbantó politikust. Német Zsolt államtitkár nem kérte ki magának az elhíresült beszédet - hangsúlyozza Steiner, Szijjártó pedig szó nélkül hagyta Gyöngyösi kijelentését, mikor Erdős André volt ENSZ nagykövetet, André Erdősnek nevezte, mintha nem lenne eléggé magyar. Orbán Viktor legfőbb bizalmasa nagy hibát követett el, és ezzel nemcsak magát, de egész kormányát hozta kellemetlen helyzetbe.

Az MSZP felszólítja a teljes magyar demokratikus közéletet és a politikai elit tagjait, hogy - az országgyűlési munkán kívül - a nyíltan rasszista párt egyetlen képviselőjével se érintkezzenek, ne lépjenek fel velük színpadokon, és ne vegyenek részt velük közösen semmilyen nyilvános eseményen, csak így állítható meg a náci eszmék terjedése.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!