Előző
Következő
új cikk

Belföld

Egy másik jobbikos a zsidók és a cigányok listázására biztatott

atv.hu|2012. dec 4. 18:06
[A+ A-]
Az atv.hu birtokába jutott önkormányzati jegyzőkönyv szerint a Komárom-Esztergom Megyei közgyűlésben a Jobbik képviselője, Michl Miklós márciusban nyíltan biztatta a Fideszes közgyűlési elnököt: "hasson oda a kormánynál" hogy az "tegye lehetővé a zsidóság és a cigányság pontos nyilvántartását."
A Jobbik képviselője - aki a megyei önkormányzaton belül az egyházi és karitatív szervezetek tanácsnoka - márciusi felszólalásában az összeírást ellenző álláspontot "szerencsétlen liberális gyakorlatnak" nevezte, amit kormányzati eszközökkel fel kell számolni. Zsidó honfitársainkkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "az is probléma, hogy nem tudja eldönteni, hogy vallás, faj vagy nemzet."

Az ominózus rész az itt elérhető jegyzőkönyv 10. oldalának tetején olvasható. Eszerint Michl Miklós a következőket mondta felszólalásában:

"...Sajnálatosnak látja a Jobbik, hogy ez a szerencsétlen liberális felfogás, miszerint valakinek a nemzetiségét fajhoz vagy valláshoz tartozását számon tartani, nyilván tartani az sérti az emberi jogokat. Ez alapvetően lehetetlenné tesz minden normális munkát.
Én biztatom, illetve mi biztatjuk Elnök urat, hogy törekedjék ezt a szándékát fölfelé is képviselni az Országos Cigány Önkormányzat tekintetében és hassanak oda közös erővel a pillanatnyi hatalmat gyakorló kormányzatnál, hogy ezt a szerencsétlen liberális gyakorlatot számolja föl és tegye lehetővé a pontos nyilvántartását a cigányoknak épp úgy, mint a zsidóságnak, akivel még az is probléma, hogy nem tudja eldönteni, hogy vallás, faj vagy nemzet és a többi nemzetiséggel együtt..."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!