Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Egy szürreális világba kalauzol a Barnoff

nepszava.hu|2013. márc 28. 12:14
[A+ A-]
Egy szürreális világba kalauzol a Barnoff tavaszi/nyári kollekciójának editorialja, amelyben a nő jelenti a békés nyugalmi pontot. A fotózásnak a Brody House adott helyet. A kollekció darabjaival már sokfelé találkozhattak az érdeklődők, többen már a Women's Silence darabjaival várják, hogy végre felragyogjon a tavaszi nap.
A korábban már bemutatott darabokból sugárzik a lágy nőiesség, amelyek egyszerre finomak és izgalmasak. Az egyedi harmóniát egy különös kontraszt hozza létre: a visszafogott színek és finom sziluettek elragadóan alkotnak összhangot az éles geometriájú, mértani szegélyekkel.

Barnoff nőideálja ismeri a nyugalmat, biztonságot, ugyanakkor végtelenül erős és lázadó is egyben. Lázad, mert szembeszáll az élet akadályaival és leküzdi azokat. Ettől válik méltóságteljessé, tiszteletreméltóvá és fenségessé.
A hordhatóság és a praktikum is alapvető pillérei a koncepciónak. Minden darab: a szoknyák, felsők, nadrágok, blézerek és kiegészítők jól kombinálhatóak egymással, különböző stílusú öltözetek állíthatóak össze belőlük bármely alkalomra. Az elegáns szettektől kezdve, a kényelmes smart-casualon át, egészen az egyedi megjelenésig : rengeteg variánst rejt ez a kollekció.

A türkiz és kristályos fehérek festői palettáját antik mozaikfelületek ihlették.
A domináns színek a krém, fehér, bézs, sötétbarna valamint a halvány rózsaszín és a türkiz. Némely leggings-en arany tündököl. A fekete, estélyi felöltőkkel bármely nappali együttes azonnal alkalmi, estélyi öltözetté lényegíthető át.

A márka

A Barnoff márkát Tamara Barnoff alapította 2004-ben, Magyarországon. Tamara saját, egyedi stílusát és életfilozófiáját örökíti meg alkotásaiban, s ezzel új irányt szab a tervezésben. A márka égisze alatt tervez és készít pret-a-porter kollekciókat nőknek és férfiaknak, lélegzetelállító hautecouture kreációkat, cipőket, kiegészítőket és szemüvegeket. Privát klientúrája mellett aktív résztvevője a divat világának, továbbá filmeknek és színházaknak is dolgozik.
A szabadság és szeretet alapvető emberi igények. Az ember az igazi érték, minden más csupán eszköz. Minden ember megérdemli, hogy igazán övé legyen a ruha, amit visel. A ruhadarabok nem birtokolhatják az embert, megmutatják a személyiséget, szabadságot adnak, nem bekerítenek és befolyásolnak.
A Barnoff túllép a generációk határain, Tamara minden életkorban viselhető darabokat alkot. A Barnoff márka égisze alatt készülő alkotások a lázadó szellemű ember ruhatárát adják, aki nem fél különbözni, elfogadó, nem fél a változástól, szabad és nyitott.

Tamara Barnoff 1975-ben született Tbilisiben, Grúziában. 15 évesen kezdett tervezni, 2004-ben lányával Budapestre költözött, s ma együtt dolgoznak. A tervező ígérete az örök változás, a folyamatos megújulás, hisz minden változik, akár az élet, és a természet maga.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!