Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán tesz a KRESZ-re

Népszava|2013. jún 13. 14:09
[A+ A-]
"Orbán Viktor kapcát vált", illetve más címeken láthatóak a világhálón, a miniszterelnök útközbeni zoknicseréjéről szóló - saját Facebook-oldaláról származó - (amúgy mentálisan felkavaró tartalmú) home-videofelvétel. (Kapcacsere közben azon polemizál Orbán, hogy a kapcabetyár, bakmacska, kanmajom szavak kivesztek a magyar köznyelvből...)
Ezen a felvételen jól kivehető, hogy sem a kormányfő, sem a mikrobusza jobboldali első ülésen utazó testőr nem használja a biztonsági övet. Ez a szabálysértés - feltehetően - védett személy szirénás szállítása esetében fokozottan veszélyes lehet. (A Terrorelhárítási Központ eszerint nem ügyel különösebben sem saját emberei, sem a kormányfő biztonságára.) Vigyázó szemüket ide vessék:
\\n
A rendőrség eddigi gyakorlata az, hogy a különböző fotókon, videókon rögzített "olvasó riporteri" felvételeken szereplő szabálysértések esetében rendre eljárást kezdeményez, akár rendőrök ellen is. (Emlékezetes, hogy "Győzike" ellen is vizsgálat indult, mert műsorában látható volt: bekapcsolt öv nélkül ült az autójában.)
A Népszava megkérdezte az Országos Rendőr-főkapitányságtól, hogy a miniszterelnök - önmaga által nyilvánosságra hozott - szabálysértése esetében indít-e eljárást, és szab-e ki bírságot a hatóság.

Utaltunk arra is, hogy Orbán Viktor korábban is közölt olyan videofelvételeket - például a hóhelyzet idején -, melyeken autójában biztonsági öv nélkül utaztak a "megmentett" erdélyi kamionosok - illetve ő maga is számos szabálysértést követett el vezetés közben. (Záróvonal megsértése, szembejövő sávra hajtás, tilosba behajtás, stb.)

Megkeresésünkre eddig - bár telefonon a "legmagasabb helyről" ígértek választ - semmiféle reakció nem érkezett. Ezt a Népszava úgy értelmezi, hogy Orbán Viktor akkor sem sért jogszabályt, ha mégis megteszi, és ezt az egész ország is láthatja. Vagy pedig: mostantól nem kötelező a biztonsági öv használata.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!