Előző
Következő
új cikk

Szép szó

Bér, munka, foglalkoztatás (Foglalkoztatáspolitikai tézisek)

A közmunkás is ugyanúgy munkás, mint aki egy vállalkozásnál alkalmazottként dolgozik, ezért a minimálbérnél alacsonyabb összegért ne lehessen senkit se foglalkoztatni!

Pogátsa Zoltán: A nagy magyar Piketty-vita

Orbán Viktor olyan sikerrel húzza magára a hazai közéletet, hogy gyakorlatilag minden róla szól.

Simon Zoltán: Oroszország volt, van

Ha a hatalom mondja meg a társadalom helyett, hogy milyen legyen a történetírás, az baj.

Kácsor Zsolt: Bevezetés a paranoiába

Egyszer arra jöttem rá, hogy a ló egy magasabb intelligencia tudatos teremtménye az ember számára: hiszen az nem létezhet, hogy a ló háta véletlenül alakult olyanná, hogy kényelmesen rá lehessen ülni.

Ungváry Krisztián: A tények védelmében

Karsai által is említett személyek (Szalai, Szabó, Perjési, Kubissy) térben és időben eltérő alkalmakkor tettek ugyan vallomást, mégis egységesen vallották azt, hogy történt egy találkozó Schmidhuber vezérőrnagynál a gettó megsemmisítésének terve kapcsán.

Karsai László: A gettómentők mítosza

Ungváry Krisztián évek óta próbálja elhitetni, hogy a pesti gettók megmenekülése Gerhard Schmidhuber vezérőrnagynak köszönhető.

Hargitai Miklós: Jó napot, Orbán néni!

A fő tanulság azonban mégis inkább az, hogy az Orbán-jelenség kevésbé összetett, mint azt sokan gondolnák: a „minden hatalom korrumpál” mondás a miniszterelnökre azzal a megszorítással igaz, hogy őt a hatalom elvesztése korrumpálta.

Bóta Gábor: Pokorny Lia vallomása

Lefegyverző a természetessége civilben és színpadon egyaránt.

Simon Zoltán: Hogy mi van?

"Ez a munka nem történelmi krónika, de az elmúlt nyolc év méretes hazugságainak gyűjteménye, amelyben Orbán és társai állításait a tényekkel, a valósággal szembesítem."

Sebes György: Új hangok, régi ismerősökkel

Egy tévét az minősít, kik és milyen műsorokkal igyekeznek a képernyő elé vonzani a nézőket.

Ferenczi József: A negyedik napon

Aki tudta, komisz ruháját civilre cserélte, s a front irányába indult. Visszafelé menekült. Az osztrák határnál elfogyott a haza. Nem maradt mit védeni.

Tamás Pál - Váratlan (ellenzéki) győzelmek: valószínűségek és technikák

Az Orbán-rezsim alapmítosza, a miniszterelnök, mint potenciális megmentő, már igazán két évtizedes, s a megmentés aktusa mára elfelejtődött, és a megmentés homogén legendáját már sokfélének tartja a közönség.

Antal Attila: Kivételes állapotban

A politikai frázis, hogy a bírák „kommunisták”, azt jelenti, hogy a kormánypártok nem tűrnek meg semmiféle olyan szakmai-morális logikát, amely felülírhatja a politikai döntés elsődlegességnek rendszerfenntartó aranyszabályát.

Csókás Máté: Útmutató vagy útvesztő?

A háborús naplók jövőbeli feldolgozásával és kiadásával megismerhetnénk egy magyar emigráns tehetetlenség-érzését, egzisztenciális vívódását, eszmei útját és kapcsolatrendszerét.

Kácsor Zsolt: A bolondság kis körei

Aki nem ismerné ezt a szép, magyar szót, annak elmondom: Vörösmarty egyik kortársának nyelvújító szóleleménye a dühöly. Amatőr verselgető volt ez a szóalkotó, akivel Vörösmarty egy műbírálatában úgy elbánt, hogy többet sosem mert verset faragni szegény feje.

Vámos György: Fehér folt 1956 történetében

Legközelebb akkor vettem elő az anyagot, amikor 1996. október 23-án 12.30-kor, önálló műsorként a Kossuth rádióban Ki engedélyezte a tüntetést? címmel sikerült közreadni.

Rédei Judit: Ki tartja a gyeplőt a Samsungnál?

A korrupciós ügyek szinte családi gyakorlatot jelentenek, hiszen már a vállalatalapító nagyapa, Li Bjong Csol is szembesült ilyen váddal.

Bihari Tamás: Ködvágó skárpi, trapézgatya

Tudtam, hogy nagyon menő vagyok hegyes orrú ködvágó skárpimmal, melynek kissé magasított sarka valamicskét korrigált 171 centis termetemen. De ha ez sem lett volna elég, a vörös nejloning már tényleg hódító külsőt kölcsönzött.

Etető - Sebes György: Óriások lettek a kicsikből

Varga Miklós ott ugrált örömében a TV2 stúdiójában, amikor kiderült, hogy fia - és Vastag Tamás - nyerte a Sztárban sztár+1 kicsi második évadát.

Hegyi Iván: Mindenki prímán csinálja

Nem csoda, ha Sándor Pál, aki nemegyszer készített tévéshow-t a Loksival, hatórás anyagot rögzített hetvennyolcban a zenekar szokásos tabáni tömegrendezvényén, amelyet kivételesen nem május elsején, hanem egy nappal korábban tartottak.

Rab László: Egy cukor, egy tej

Az volt a feladata, hogy egy héten át csak és kizárólag a cukrokat kóstolgassa. Éspedig azért, hogy ha megkérdi a vevő, milyen a cukorka, amiből venni akar, a kereskedőnek tudnia kell rá válaszolni. Nem mondhatja, hogy elnézést, nem tudja, mert még nem kóstolta soha.