Előző
Következő
új cikk

Szerintem

Utózönge

Hetek óta készülök reagálni Harrach Péter kijelentésére: "a nyílt vagy nyitott társadalom első hallásra szimpatikus, valójában életidegen, megvalósíthatatlan álom.

Harc

Félek! Figyelem a Sorossal kapcsolatos kormányzati megnyilatkozásokat, és nem tudom, mit tegyek?

Oda a jogállam!

Augusztus 17. a magyar jogállamiság gyásznapja lehetne.

Tározók

Egy minapi olvasói levélben ismét előjött, hogy víztározással kellene megfékezni az áradásokat a Dunán és Tiszán.

Halálfej árnyékában

Az utóbbi időben jószerivel lépten-nyomon gyermekneveléssel kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről vitatkoznak.

Parlagfű

Az utak és vasutak mentén gaztenger hullámzik, ebben bőven lehet parlagfű is. Még nem hallottam arról, hogy útkezelőt vagy a MÁV-ot megbüntették volna.

A bérunió ötletéről

A mobilitásnak és a bérek európai kiegyenlítődésének is egyetlen akadálya van: a nemzetállam, amelyik fenntartja magának a jogot, hogy amit csak lehet, maga szabályozhasson.

Széchenyi mást tenne

Ha ez a jelentősen felduzzasztott apparátus kiváló kormányzati munkával rukkolna elő, akkor egy szót sem szólnék, azonban a nemzet jövőjét meghatározó korszerű oktatást és egészségügyi ellátást nem szolgálják.

Nehéz idők

Molnár Gyula szavait idézi a Népszava augusztus 8-án: kitartanak stratégiájuk mellett, ha Gyurcsány a listán van, nincs összefogás a DK-val.

Az orosz himnusz

Ha már annyira "bántja a szemét" kormányunknak a vörös csillag, hogy képes kilátástalan harcba bocsátkozni a Heineken sör gyártójával, nem volnék meglepve, ha maholnap eszükbe jutna betiltani mondjuk az orosz himnuszt is.