A keménykedés nem használ, csak alámerülnek és elvesztik a túlélés esélyét

2018.07.13

Patthelyzetet hozhat a fideszes buszcég bedőlése

Befagyaszthatja a kormány a BKV régen elaggott járműparkjának a felújítását.

2018.07.11

Sorosra kennék a lejárató akciót is

Hosszú hallgatás után megszólalt az izraeli Black Cube nevű privát biztonsági cég, amelyről a Politico írta meg a napokban, hogy a választások előtt ez a társaság kezdett a sorosistának bélyegzett magyar civilek elleni titkos lejárató akcióba.

Teljes siker a barlangi mentőakció

Csodával határos módon, élve kihozták a thaiföldi mentőalakulatok mind a tizenkét, 18 nappal korábban az esőzések miatt elárasztott barlangban rekedt kisfiút és az edzőjüket.

2018.07.10

3-as metró: Tarlós nem számháborúzik

Feszes büdzsét szabott a Európai Bizottság a hármas metró felújításához.

Zárt ajtók mögött kezdődött Kovács Béla kémpere

Az egykori jobbikos EP-képviselő az ügyészség szerint az EU-t bomlasztotta, Oroszország érdekeinek megfelelően. A vád részben titkosszolgálati információkra épül, ezért nem lehetett nyilvános a tárgyalás.

2018.07.09

Elszólta magát Simonka

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Simonka Györggyel (Fidesz) szemben Hadházy Ákos korrupcióellenes független képviselő.

Mindjárt agyonoroszozza az ügyészség a jobbikos KGBélát

Négy évnyi adatgyűjtés és terepmunka után tart előkészítő tárgyalást Kovács Béla ügyében a Budapest Környéki Törvényszék. A vád: Oroszország javára történő kémkedés

Bayer Zsolt eltűnik és visszatér, az izraeli kémcég pedig csak hallgat

Eltűntek, majd megkerültek a menedékkérőket segítő civileket lejáratni hivatott cikkek a Magyar Idők honlapján.

Jótett helyébe

Csak tippelni lehet, hogy mi a nagypolitika szándéka azzal a több tízezer magyar emberrel, akinek úgy hozta a sorsa, hogy családtagja súlyos beteg lett.

2018.07.05

Ellenzékben küzdött érte, most leszavazta a Fidesz

Több mint egy évtizede még a Fidesz akarta, hogy legalább minimálbér járjon a családtagjukat otthon ápolóknak, de a szocialisták nem támogatták. Most fordított a felállás, a fideszesek szavazták le ugyanazt a javaslatot.

2018.07.04

Rákosi lájkolja

Alulírott mindjárt leszögezem, hogy bár az eltelt években több bűnözőgyanús elemmel is kapcsolatba kerültem – interjúkat készítettem korrupciógyanúba keveredett kormánypárti politikusokkal –, mindezt a szakmai munkám részeként tettem, a magánéletem pedig kiábrándítóan legális.

2018.07.02

A kampány elmúlt, a bűz maradt

Civil engedetlenségi mozgalom indítására készülnek Balatonfűzfő térségében, mert már nem tudják elviselni a hulladéklerakó szagát.

A dajkákat is bevetik a terroristák ellen

Lejárt a határidő, ameddig az iskoláknak és óvodának be kellett nyújtani saját terrorellenes akciótervüket.

2018.06.28

Mennie kellett az agyondicsért főkémnek

Gyorsan változtatott véleményén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az új kormányban a külügyi tárca mellé a korábban Lázár János alá tartozó polgári hírszerzést végző Információs Hivatal (IH) felügyeletét is megkapta.

2018.06.12

Tovább űzi a hajléktalanokat a Fidesz

Az otthontalanok büntetésének lehetőségét már korábban alaptörvénybe írták, de most további szigorítást terveznek.

Polt: Nem világos az Európai Ügyészség szerepe

Az Ügyészség Napján a legfőbb ügyész az európai együttműködés kapcsán a „nemzeti szuverenitás” tiszteletbe tartását emlegette, illetve azt, hogy a miniszterelnök vejének a fura ügyeit feltáró Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig nem bűnügyi nyomozó hatóság.

2018.06.11

Elios - Jávor feljelenti az ügyet szőnyeg alá söprőket

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Jávor Benedek a Párbeszéd európai parlamenti képviselője az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez kötődő Elios-ügy felderítését elszabotáló hivatalnokokkal szemben.

Fideszokrácia

Valamikor a kétezres évek elején lehetett, hogy az egyik évfolyamtársam rájött, hogy ő valójában nemesi családból származik.

2018.06.08

Kuruc virtus: Tiborcz-Lázár duóval erősített Habsburg lobbi

Lázár János friss vagyonnyilatkozata új fényben tünteti fel a volt miniszter Orbán-rendszerben betöltött szerepét, illetve távozását a kormányból.

Vagyonbevallások: Orbán nem tud gyarapodni, Lázár annál inkább

Tavaly még 993 ezer forintnyi, feleségével közös megtakarítást vallott be a miniszterelnök, idén ez 945 ezer forintra mérséklődött.

2018.06.06

Gombjáról lehet beazonosítani a honvédet

A hatóságok Magyarországon csaknem negyvenezer hősi sírhelyről tudnak, ám folyamatosan kerülnek elő a harcok közepette hevenyészve eltemetett, elesett katonák maradványai.

2018.06.05

Orbán gömbje

Ha létezik a köztársaság hulláján kereszténydemokráciává dermedő Nemzeti Együtt Rothadás (NER) jelképe, akkor az jó eséllyel a kötcsei kertkapuba állított, jókora plasztik adománygyűjtő gömb, ahová a tízmilliós autócsodáiból kikászálódó, Orbán-igék meghallgatására igyekvő közpénz-huszároknak kellett bedobálniuk az öt- és tízezreseiket.

2018.06.03

Kötcse amúgy nagyon szép hely

Átlátszó pénzgyűjtő gömb és Németh Szilárd megismételt pincepörköltje - ennyi volt nyilvános Orbán Viktor kötcsei szerepléséből a "polgári pikniken". A többi titok.

2018.06.01

Újabb üzleti csodák a Kósa családban

Egy év alatt 91 millió forint adózás utáni eredményt termelt az a cég, amit tavaly mindössze 6 millió forintért vett meg Kósa Lajos felesége.

2018.05.30

„Oda kellett volna figyelnem a nyilatkozatomra” -Tarlós visszavonulót fújt

„Jobban oda kellett volna figyelnem a nyilatkozatomra” - fogalmazott némileg önkritikusan Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlésben annak kapcsán, hogy a hétvégén az Indexnek úgy nyilatkozott: amennyiben 2019-től főpolgármesterként folytatná, úgy megszüntetné a Fővárosi Közbeszerzési Kft.

2018.05.25

Csakazértis fellépett Budapesten a szélsőjobboldali szupertroll

Péntek délután a Bálnában lépett fel Milo Yiannopoulos, a Donald Trumpot támogató amerikai szélsőjobb legismertebb politikai botrányhőse és üstökös-szerű pályát befutó celebje, akinek megítélése képes megosztani a Fideszt is.

Tavaszi nagytakarítás a város szélén

Lassan mozgalommá szerveződik a hulladékvadászat, önkéntesek tüntetik el a lakóhelyük melletti illegális szemétlerakókat, de hiába segítik a munkájukat a helyi cégek és az önkormányzatok is, így sem tudják megakadályozni a szeméthegyek növekedését.

2018.05.24

Lötyögött Gulyáson Lázár kabátja

Finoman szólva is éles váltás következett be a kormánykommunikációban: a - sokak szerint vesztére - Orbánnal szemben is önjáró, extravagáns Lázár János után a kormányfőhöz lojálisnak tudott, halk szavú, a sajtóval szemben inkább visszafogott Gulyás Gergely csütörtök délelőtt megtartotta első tájékoztatóját a kormány szerdai ülésének döntéseiről.

2018.05.23

Fürjes segítséget ígér nem gyámságot

Hosszan bizonygatta az új Budapest-államtitkár a 168 Óra konferenciáján, hogy az Orbán-kormány tiszteletbe fogja tartani a Budapest különállását és semmilyen jogot nem vonnának el a fővárostól.

2018.05.22

Liget – négyszeres áron

A Városliget Zrt vezetője ígéri: 250 milliárd forint már elég lesz a Liget teljes fejlesztésére. Szerinte az eddigi drágulás a tervek és az építőipari árak változása miatt volt.

2018.05.19

Államtitkárságot kap Budapest

Szorosabbra fonódik a jövőben a kormány és Budapest kapcsolata – jelentette ki pénteken Gulyás Gergely frissen beiktatott miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester egy közös sajtótájékoztatón, ugyanakkor kérdésünkre mindketten leszögezték, nem csorbul a fővárosi önkormányzat vezetőinek jogköre, ellenkezőleg: a jövőben Tarlós Istvánnak kibővül a mozgástere a kormánnyal szemben.

2018.05.15

Jön a gazdasági hírszerzés

Önálló marad a polgári hírszerzést végző Információs Hivatal (IH) - szögezte le Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter, illetve jelölt a kinevezése előtt nemzetbiztonsági bizottság előtti meghallgatásakor.

2018.05.14

Majdnem leszakadt a plafon Pintér meghallgatásán

Miniszterjelölti meghallgatásán kis híján "politikai stand up-ot" nyomott Pintér Sándor.

Honvédelmi miniszter: soha nem kutattam Soros-zsoldosok után

Saját munkáját méltatta meghallgatásán az új honvédelmi miniszter, illetve a civil kontroll miben létén vitatkozott az új honvédelmi jelölt, aki állítja: soha nem kutatott Soros-zsoldosok után.

2018.05.11

Naffát senki sem meri vállalni

Kölcsönösen cáfolja egymást az Országgyűlés sajtóirodája és a Külgazdasági és Külügyminisztérium arról, hogy pontosan ki adott meghívót Zaid Naffa Jordánia tiszteletbeli konzuljának a Parlamentbe, akit a Terrorelhárítási Központ (TEK) 2016-ban kockázatosnak minősített, s ezért nem kaphatott magyar állampolgárságot.

2018.05.08

Országházi tüntetés: békés éjjel, reggeli akció

Zavatalanul tüntethetett ötven-nyolcvan ember keddre virradó éjjel a Parlamentnél, reggel azonban kiürítették a Kossuth teret a rendőrök. Atrocitás nem törént.

2018.05.07

Budapest az újabb kétharmad szorításában

A fővárosi ellenzékben mindenki biztosra veszi: az újabb kétharmad nyomán Orbán Viktor átszabja a várost a Fidesz hatalmai érdekei szerint. Máris többféle tervről hallani.

2018.05.04

Momentum maraton

Nem kisebb dolgot jelentett be keddi tüntetésükön Fekete-Győr András, a Momentum-elnöke, mint a politikai generációváltás hosszútávú programját.

2018.05.01

A Momentum a ’89-es elit ellen

A várt tömegek helyett inkább családiasra sikeredett a Momentum "Maradunk, ellenállunk, változtatunk!" címmel május elsejére hirdetett tüntetése: bár a párt szerint az utóbbi időszakban ötezresre nőtt a taglétszáma, ám mindössze ezren vonultak fel erős rendőri kíséret mellett kedd délután a Szabadság térről a Kodály Köröndhöz.

2018.04.28

A Felcsút-paradoxon

Közvetlenül a választások előtt, a székesfehérvári fideszes kampányzárón találkoztam egy osztrák televíziónak dolgozó kollégámmal, aki ámulva mesélte: napokon át forgattak a városban, ám egy szál fideszest sem találtak.