2018.07.12

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség.

2018.07.11

Csak hergelik a közszférát

Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.

2018.07.10

Közigazgatási létszámstop: újrakezdett számháború

A közszféra legnagyobb szakszervezeti tömörülése visszautasítja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) felvetését, hogy a versenyszféra egyre súlyosbodó munkaerőhiányát a köz szolgálatában álló százezer dolgozó elbocsájtásával lehetne csökkenteni.

2018.07.07

Lassabban fogyunk, jobban élünk, de boldogtalanok vagyunk

A KSH legfrissebb kiadványa 24. alkalommal foglalja össze az előző év gazdasági és társadalmi folyamatait a számok tükrében. Nagy vonalakban javul az életünk, egész addig, amíg el nem jutunk a részletes adatsorokig és az emberig.

2018.07.02

A szülőtartási per egy segélykiáltás

A törvényi szigorítás óta eltelt két évben nem kérte több idős ember, hogy bíróság kötelezze a gyerekeit a támogatására, de a fiatalok gyakrabban rohannak ügyvédhez tanácsért, ha összevesznek a mamával vagy a papával.

2018.06.27

Közigazgatási létszámstop

Azonnali létszámstopot rendelt el a kormány a közigazgatás több szintjén. A miniszterelnök aláírásával megjelent kormányhatározat szerint június 20

2018.06.22

Kordás László: jövedelemcsökkenést jelent a cafetériamegvonás

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a többi érdekvédelmi tömörüléssel egyeztetett javaslatokat akar letenni jövő hétfőn a kormány asztalára a 2019-es adótörvényekről és költségvetésről – jelentette ki Kordás László elnök a szervezet tegnapi elnökségi ülése után.

2018.06.21

Utolsónak hitt önkormányzati esély

Vidéken életmentőként várják a falvak beígért fejlesztési csomagját, bár a polgármesterek és a kormány sem tudja, mit kellene belepakolni a programba.

2018.06.14

A közszférával játszik a kormány

A szegény önkormányzatok hivatalnokai között 11 milliárdot osztana szét a kormány, de csak akkor, ha sikerrel pályáznak a pénzre.

2018.06.11

Program védi az úszópalántákat

Új gyermekvédelmi programot dolgozott ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), a szöveg már olvasható a szervezet honlapján, de részletes bemutatását csak június 19-én tervezik.

2018.06.07

Szebb a világ az Üveghegy tetején

Kreatívabb, gazdagabb a szókincse és jobb a szövegértése annak a gyermeknek, akinek a pedagógus, a szülő rendszeresen mesét mond vagy olvas – vallja Bajzáth Mária mesepedagógus.

2018.06.05

Akiket tényleg a gólya hozott - Országos találkozó

Nem lemond babájáról az őt örökbe adó édesanyja, hanem megmenti az életét – ezt hirdeti a a Gólyahír Egyesület és Alapítvány, amely a hétvégén országos találkozót rendezett.

2018.06.04

Herczog Mária: messze vagyunk még a változástól

Újabb nemzetközi gyermekjogi szervezet választotta munkatársnak Herczog Mária szociológust.

2018.05.29

Puhul a kormány a közszolgák béremelésében

A kormány napokon belül összehívja a közszféra érdekegyeztető fórumát, érik a bérmegállapodás. Ugyanakkor senki nem tudja, miről szól a választás előtt meghirdetett Modern Falvak program.

2018.05.21

Szocialista elnökhelyettes lenne Komjáthi Imre

Egyre népesebb az MSZP egyes vezetői tisztségeire pályázók csoportja.

2018.05.18

Alkudozás a közszolgákról

Az elmúlt tíz évben sok közszolga kimaradt a bérrendezésből, azt pedig egyelőre nem tudni, hogyan és mikor kompenzálják őket.

2018.05.02

Emberséggel - Tanítani kell a menekülteket

Akár hat évet is veszíthetnek iskolai tanulmányaikból a Közel-Keletről vagy Afrikából Európába érkező gyerekek. A kérdést az Európai Parlament is napirendre tűzi májusban.

2018.04.17

Együttműködést követel a SZEF

Nem folytatódhat tovább, hogy a kormány a szakszervezetekkel való egyeztetés nélkül átírja a közszférát érintő törvényeket – hangzott el a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) hétvégén tartott kongresszusán.

2018.04.07

Helytartók vagy önállóság

Visszaadná a települések szabadságát, az ott élők elvont személyi jövedelemadóját egy birtokunkba került reformjavaslat.

Kéri László: Félelemben élünk-e tovább, vagy sem

A választás egyik legnagyobb tétje, hogy félelemben fogunk élni a következő négy évben vagy sem – fogalmazott lapunknak Kéri László politológus.

2018.03.31

Önkormányzatok: itt tényleg a lét a tét

A választáson induló, egy százalékos támogatottságot elérő ellenzéki pártok megerősítenék a települések autonómiáját. A Fidesz tovább csorbítaná a falvak, városok önállóságát.

2018.03.03

Jön a választási nyugdíj-kiegészítés

Erzsébet-utalványokat hozhat a kampány a nyugdíjasoknak. A találgatás alapja, hogy jövő keddre összehívták az Idősek Tanácsát.

2018.03.01

Érdekvédelmi vizsga

Éles választási küzdelemben az egyes vezetők hitelessége lép elő a legfontosabb mércévé.

Ellenszélben - Számonkérhető tervek a Duna-parton

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít.

2018.02.27

A gyors döntések embere

Veresegyház polgármestere már 1965-ben tanácselnök volt, 53 éve irányítja a várost, ezzel a teljesítménnyel minimum Európa-bajnok. Ma ünnepli 80. születésnapját Pásztor Béla.

2018.02.12

Kordás László: Ne a cipőnk orrát nézzük!

A munkavállalóknak a választáson induló pártokkal szemben megfogalmazott elvárásait összegzi a Magyar Szakszervezeti Szövetség most megjelent Fehér könyve.

2018.02.01

Ellenszélben is halad a vitorlás

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít. Vajon miként boldogulhat egy NER-en kívüli polgármester és települése? Sorozatunk közvetkező állomása Oroszlány

2018.01.28

Az ellenzék a sötétbe ugrik

A jobboldal egy évszázada nem hisz a politikai válógazdálkodásban, a választók passzívak és tájékozatlanok, az ellenzék „kreatív nyomorban” szenved. Szakszervezeti akadémiát szerveztek a választásról.

2018.01.27

Dönteni kell

Édesanyám 85 évesen halt meg. Minden hírműsort megnézett, és miután megműtötték a szemét, minden nap újságot olvasott, tájékozott volt és utálta a női politikusokat

2018.01.25

Ellenszélben - Kispest kilóg a sorból

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít. Vajon miként boldogulhat egy NER-en kívüli polgármester és települése? Sorozatunk közvetkező állomása Kispest.

Kampány van, hiába - Fontosak lettek az idősek

A választásra készülő valamennyi párt próbálja megszerezni a nyugdíjas szavazók voksait, a legtöbb munkát ebbe az MSZP fektette bele. Másodszor ül ma össze az Országos Nyugdíjas Parlament.

2018.01.16

Kilövési engedély

Ahogy a betegség tünete a láz, úgy az önkormányzatokkal szembeni sunyi, cinikus kormányzati cél közeledésének mutatója annak a 17 ezer hivatali dolgozónak a semmibe vétele, aki tíz éve nem kap fizetésemelést.

2018.01.12

Napokra bezárnak a helyi hivatalok

Havonta egy nappal bővülő folytatólagos sztrájkot kezdenek ma az önkormányzati hivatalok dolgozói az alacsony bérek ellen tiltakozva. Közülük 18 ezren tíz éve nem kaptak egy fillér béremelést sem

2018.01.11

Valahol laknia kellene a munkásnak

A tavalyi kudarc ellenére nem változtat a gazdasági tárca a munkásszállók építésére kiírt pályázat feltételein. Most is csak önkormányzatok pályázhatnak, 40 százalékos önrésszel.

2018.01.09

Várólisták üzennek

Fájt már a foguk? Egész éjjel, kibírhatatlanul? Beszűkül a tudat, csak annyi érdekli az embert, hogy megszabaduljon a kíntól, bármi áron.

2018.01.02

Létszámellenőrzés a közszolgáknál

Egyre több állami munkahelyre keresnek szakképzett alkalmazottakat, a kormány és a munkaadók mégsem mondtak le a leépítés eddig sikertelen tervéről.

2017.12.28

Ellenszélben - Falu a palóc Grand Canyonban

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít.

2017.12.21

Ellenszélben - Ahol kétezer forintért fékezne a vonat

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít. Vajon miként boldogulhat egy NER-en kívüli polgármester és települése? Sorozatunk következő állomása Vizslás.

2017.12.18

A diplomások tovább élnek - nálunk is

Aki nem tanul, annak céltalan és röghöz kötött lesz a jövője, kevesebbet keres, és rövidebb életre számíthat – ezt igazolták a Microcenzus adatai.

2017.11.29

Ételosztás - Uniós pénzzel magyarázkodik az Emmi

A humántárca nem cáfolta tegnapi közleményében lapunknak azt a múlt szombaton megjelent értesülését, hogy a közterületeken történő ételosztás lehetőségéből ki akarják zárni a civil szervezeteket.