2018.07.12
2018.07.11

Rettegés Zalaszentmártonban

Nincs óvoda, nincs bolt, nincs orvos a faluban, csak közmunka van, mégis a nem létező menekültek miatt aggódik és háborog erősen az apró település polgármestere.

2018.07.09

Korábban ellenezték, ma már csak a kamerákban bíznak

Kezdetben tiltakoztak az utcai kamerák ellen, ám mára a legtöbb önkormányzat a bűnmegelőzés legfontosabb eszközeként tekint a köztéri megfigyelésre.

Orbántól kérik a sérült gyerekek szülei, ismerje el a munkájukat

Évi hatmilliárd forint kellene, hogy a minimálbér szintjére emeljék a napi 24 óra munkát jelentő otthon ápolásért járó díjat, de a kormánypártok nem támogatták az ötletet. A MEOSZ elnöke a kormányfőtől vár segítséget.

Egy pofon a többségnek belefér

Minden ötödik gyerek látta már verekedni a szüleit, ez pedig kihathat a későbbi életére is.

2018.07.05

Paprikás zsírban sült kenyér jut vacsorára

Az idősek 70 százaléka kevesebbet kap a 128 ezer forintos átlagnyugdíjnál. Gyerekeik előtt is szégyellik a nyomorukat.

2018.07.02

A dajkákat is bevetik a terroristák ellen

Lejárt a határidő, ameddig az iskoláknak és óvodának be kellett nyújtani saját terrorellenes akciótervüket.

2018.06.30

Biciklisek

Apa, a bácsi miért eszik a kukából? Az addig a biciklije pedálját babráló, nagycsoportos Bence felegyenesedett, s döbbenten nézte a konténerben kotorászó, onnan éppen a reggelije maradékát, egy félig megrágott májkrémes kiflit kihorgászó hajléktalant, akinek társa eközben sörös dobozokat és üvegeket keresett a szelektív kukából.

2018.06.29

Tüntetés: csak otthon, a négy fal között

Jogvédők szerint el lehet felejteni a nagy demonstrációkat, ha a parlament elfogadja az új gyülekezési törvényről szóló javaslatot.

2018.06.27

"A búcsú borzalmas, mindenki sír" - Családi ünnep a képernyő előtt

Hiába állítja a kormány, hogy a külföldre vándorolt honfitársaink nagy része úgyis hazajön, 650 ezren tartósan máshol keresik a boldogulásukat. Annak minden gazdasági és emberi következményével együtt.

2018.06.20

Visszacsempészték a civileket büntető adót

Hiába tiltakoztak a hazai és nemzetközi jogvédő szervezetek, borítékolható, hogy az országgyűlés mai ülésén elfogadják a Stop, Soros! törvénycsomagot, valamint az alaptörvény hetedik módosítását is.

2018.06.19

Agykontroll

Sokakat idegesít az óriásplakátokról, sajtóból ömlő Stop Soros!-ozás, mások csak legyintenek a kormányzati agymosás láttán-hallatán, igazából azonban kevesen gondolnak bele: az amerikai üzletemberre kihegyezett, valójában azonban a civil szervezetek elleni kormánypropaganda mennyire megmérgezi a mindennapokat.

2018.06.18

Kaposváron már a vezetőképzés is „keresztény értékelvű”

Országosan egyedülálló, gazdaságtudományi karokon pedig unikális szakirányú továbbképzést indít a Kaposvári Egyetem (KE): a somogyi megyeszékhelyen keresztény értékrendű vezetőket képeznek – reményeik szerint ősztől.

Egyszemélyes szeretetszolgálat

Miért mindig csak a fővárosi hajléktalanokról esik szó? – gondolkodott el négy éve Pintér Judit. Azóta ételt oszt a somogyi megyeszékhelyen.

2018.06.15

Vidéki melegsors - Kettős életre kárhoztatva

Július 7-én felvonulás zárja az idei Budapest Pride egyhónapos eseménysorozatát, amely a másság elfogadására akarja felhívni a társadalom figyelmét.

2018.06.13

Villám csapott az iskolába, 15 gyereket kórházba vittek

Hatalmas csattanás rázta meg szerda délelőtt fél tizenegy tájban a kaposfői iskolát: villám csapott az épületbe.

2018.06.12

Nehéz dolog apánk előtt állni

Három évvel ezelőtt jelent meg az első könyve, de az ezzel járó eufóriát és büszkeséget hamarost tragédiák árnyékolták be, gyors egymásutánban elveszítette életének két fontos szereplőjét: az apját, s kedvenc íróját, Esterházy Pétert.

2018.06.11

Söpréssel bajnok a Golden State Warriors

Négy szezon alatt a harmadik bajnoki címét nyerte meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben a Golden State Warriors, miután a nagydöntő negyedik mérkőzésén 23 ponttal nyert Clevelandben, s így összesítésben 4-0-ra hozta a finálét.

2018.06.08

Történelmi washingtoni hokiarany

Elmaradt a hollywoodi befejezés: a Vegas Golden Knights az észak-amerikai jégkorong-bajnokság, az NHL nagydöntőjének ötödik mérkőzésén, hazai jégen 4-3-ra kikapott a Washington Capitalstól, így a fővárosiak 4-1-re győztek a sorozatban, s történetük során először emelhették magasba a Stanley-kupát.

2018.06.07

Több százmillió forint áfát csalt el a fémkereskedő pár

Négy év alatt több százmillió forintnyi áfát csalt el könyvelőjük segítségével egy fémkereskedéssel foglalkozó kaposvári céget vezető házaspár: a férfit öt, az asszonyt 4,5 év börtönre ítélte csütörtökön a Kaposvári Törvényszék.

2018.06.06

Balaton-parti baráti láncolat

A 2010-es kormányváltás óta a Balatonnál is átalakultak az erőviszonyok, a legnagyobb haszonélvezők Orbán Viktor miniszterelnök köréből kerültek ki. A tóval kapcsolatos döntéseknél is az ő szavuk számít leginkább.

2018.06.05

Rongyrázás nélkül is elvihet 150 ezret egy balatoni hét

Fizetős strand és parkoló, 600 forintos lángos, 300 forintos fagyigombóc – erre számítson, aki a Balatonnál nyaral.

2018.06.02

Virág elvtársak

Ki volt az a félkegyelmű, aki erre a Lendvai Ildikó-klónra bízta a Szilvásy-ügyet? – tette fel a kérdést a Pesti Srácok, a közpénzből szépen kistafírozott propagandaportál, miután kedden a Kúria elutasította a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványát a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében.

2018.05.31

NBA nagydöntő - Állandó szereposztás

Papíron a Golden State Warrios az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA nagydöntőjének esélyese, ám a Cleveland Cavaliers bármikor képes lehet meglepetést okozni.

2018.05.29

Kortárs művész bérelhető

Nem létezik ennél aktuálisabb kiállítás idehaza, mert ez mutatja meg, milyen is valójában ez az ország.

Balatoni nyár - A vendég jön, de nincs, aki kiszolgálja

Sokáig a forgalomra panaszkodtak a vállalkozók, de mára fordult a kocka: turistából nincs hiány, csak munkaerőből. Egyes felmérések szerint a cégek nyolcvan százalékánál nincs elég ember.

2018.05.23

Vébéezüstös alpesi tehetséggyár

Svájcban évtizedek óta nem honosítanak észak-amerikai jégkorongozókat, hanem skandináv és amerikai edzők segítségével az utánpótlást fejlesztik, többek között ennek eredménye az öt év után ismét megszerzett világbajnoki ezüstérem.

2018.05.22
2018.05.19

Elzavarnák az akasztással fenyegető jobbikost

Távollétében szólította fel lemondásra a Jobbik egyik képviselőjét a Somogy megyei Közgyűlés pénteki ülésén a testület elnöke, mert Takács Richárd közéleti szereplőhöz, megyei képviselőhöz méltatlan bejegyzést tett közzé Facebook oldalán.

2018.05.17

Fehéroroszország és Dél-Korea is a magyarok ellenfele lesz

A fehérorosz és dél-koreai válogatott esett ki az A csoportból a jégkorong-világbajnokságon, így ezzel a két együttessel egészül ki a divízió 1/A vb mezőnye, ahol Magyarország is szerepel.

Gyűlölködés fogadta a fogyatékossággal élőket

Tolnanémediben már nem csak a menekültekkel riogatják az embereket, hanem a gondozottakkal is: népszavazással fúrták volna meg a humánus lakásotthonok építését, de a helyiek többsége nemet mondott az embertelenségre.

2018.05.16

Magyar újbarbárok - Az utcán szúrta le, és taposta halálra anyját a férfi

- Most megdöglesz! – üvöltötte tavaly április elsején a 41 éves mernyei férfi anyja élettársának, majd lesújtott a nyakára egy szárvágóval.

"Ha kilakoltatás lesz, páncélban jöjjenek!"

, házuk elhagyására, vagy épp harcos jogvédők akadályozzák az eljárást.

2018.05.15

Másfél éves gyereket is ellátott az álorvos

Többrendbeli kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy álorvos ellen a siófoki ügyészség.

2018.05.14

Már nem ciki a gyerekdarab

A kilencedik Assitej Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a csecsemőszínházi előadásoktól az ifjúsági darabokig minden szerepelt a repertoáron.

2018.05.12

Csákányt a kézbe!

Ha a hazai baloldal nem akarja végleg átadni a terepet a Jobbiknak és más jobboldali pártkezdeményezéseknek, hanem önálló erőként akar megmaradni a politikai térképen, akkor három dolgot kell tennie a Policy Agenda - mely az MSZP és a DK mellett az ideológia különbségek ellenére az LMP-t is idesorolja - friss kutatása szerint.

2018.05.11

Érzékenyítő kertészet lett a futballpályából

Már érik a borsó, a bab és az újhagyma, kibújt a krumpli – újságolta vidáman Szimeiszter Imréné, az ajkai nyugdíjasklub vezetője.

2018.05.08

A presszó előtt verték halálra a telefontolvajt

- Háromszor ütöttem meg, többre nem volt igény, mindegyiktől kifeküdt – vallotta a hatvanéves vádlott kedden délelőtt a Kaposvári Törvényszéken, ám azt tagadta, hogy állcsúcsra mért horgai miatt halt meg tavaly szeptemberben egy presszó előtti affér során összevert férfi.

Érik az eper, nincs, aki szedje

A kocsi hőmérője 27 fokot mutat, a tűző napon is izzasztó a meleg, de azonmód kellemesnek tűnik a kinti klíma, amikor belépünk a fóliasátor úgy ötven fokába és 98 százalékos páratartalmába.