Előfizetés

Térfigyelő kamerák rögzítették a hanuka-gyertyatartók megrongálását

A lakosság segítségét kéri a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hanuka-gyertyatartókat szombat hajnalban megrongálók azonosítására és megtalálására. A rendőrség közlése szerint négy helyszínen történt rongálás, a szombati tájékoztatás még csak kettőről szólt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a honlapján két felhívást, továbbá videofelvételeket tett közzé a gyanúsítottakról.

A BRFK szombaton rongálás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen eljárást.
Az egyik felhívásban három "ismeretlen tettest" keresnek; ők a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, majd az Városház parknál (a korábbi Deák téri helyszínt a rendőrség pontosította) rongálták meg a hanuka ünnep tiszteletére emelt menórákat és emléktáblákat szombat hajnalban.
A három - 18-20 év körüli - fiatalról térfigyelőkamera-felvételek készültek.

A másik rendőrségi felhívást az Örs vezér terén elhelyezett menóra és emléktábla megrongálása miatt tették közzé, itt egyetlen elkövetőt keresnek. Ez az eset még pénteken, nem sokkal éjfél előtt történt, és az elkövetőről ott is készült közterületi videofelvétel.

A négy helyszínen történt rongálás ügyében a BRFK azt kéri, hogy aki a felvételeken látható férfiakat felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.
A hanuka, a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe szerdán kezdődött, ebből az alkalomból szerdán gyújtották meg a hanuka első lángját a gyertyatartókon.

Hókotrót előző autó ütközött egy másik gépkocsival

Hókotrót előző személyautó ütközött frontálisan egy másik gépkocsival vasárnap Budapesten, a balesetben ketten megsérültek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A baleset a budai rakpart óbudai szakaszán, a Mozaik utca és a Jégtörő út kereszteződésénél történt. Egy az Árpád híd irányából érkező autó az előtte haladó hókotrót előzte, és összeütközött a szemből érkező személygépkocsival.
A baleset két sérültjét a mentők kórházba vitték.

Kilenc évig körözték egy gyilkosság gyanúsítottját

 Franciaországban fogták el november 8-án azt a férfit, aki ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kilenc éve nyomoznak - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 34 éves férfi 2004. október 5-én Debrecenben, a Nagyerdőn található Régi Vigadó melletti parkolóban olyan súlyosan megvert egy egyetemistát, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett, és három nap múlva meghalt - emlékeztetett Dobó Dénes rendőr hadnagy.

A megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt T. Tamás János kazincbarcikai lakos követte el, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. T. Tamás Jánost kilenc év után, nemzetközi együttműködés eredményeként Franciaországban fogták el. A kiadatási eljárást követően, november 28-án a gyanúsítottat hazaszállították Magyarországra. Másnap a nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását - ismertette a részleteket Dobó Dénes.
A Debreceni Járásbíróság szombaton elrendelte T. Tamás János előzetes letartóztatását.