Baleset az Árpád hídnál!

Baleset lassítja a forgalmat Budapesten, az Árpád hídnál Buda irányában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese.

Dudás-Kanyog Andrea elmondta: a híd pesti hídfőjénél, a Buda felé vezető oldalon összeütközött egy teherautó és egy személyautó. A helyszínelés jelenleg is tart. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Szerző

Szexuális bűnözőt keres a rendőrség

Publikálás dátuma
2014.03.19. 19:09
Fotó: Scott Barbour, Getty Images.
A csaknem hét éve Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann ügyében gyermekek elleni szexuális bűncselekményeiről ismert férfit keres a londoni rendőrség.

A Scotland Yard, amely tavaly nyáron hivatalosan újrakezdte a nyomozást a portugál hatóságok által évekkel ezelőtt lezárt ügyben, szerdán közölte: a látókörükbe került férfi - akit egyelőre hivatalosan nem gyanúsítottként tartanak nyilván - 2004 és 2010 között tizenkét betörést követett el annak a portugáliai üdülőhelynek a környékén, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, és öt gyermekkorú lány sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket az általa feltört ingatlanokban. 

Andy Redwood detektív-főfelügyelő, a Madeleine-ügy újbóli kivizsgálására alakított 37 fős Scotland Yard-egység vezetője szerdán úgy fogalmazott, hogy a rendőrség által keresett férfi "egészségtelen érdeklődést tanúsít fiatal fehérbőrű leánygyermekek iránt". A Scotland Yard-egység a megtámadott gyerekek családtagjai, illetve szemtanúk meghallgatása nyomán összpontosította figyelmét a meg nem nevezett illetőre. A férfi általában hajnalban hatolt be olyan lakásokba vagy üdülőkbe, ahol kisgyermekes családok laktak, és többször előfordult, hogy a szülők rajtakapták, de mindig el tudott menekülni. Redwood főfelügyelő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy "messze nem" ez a nyom az egyetlen, amelyet a rendőrség követ. A vizsgálat során eddig összesen 38 olyan személy bukkant fel, akik a Scotland Yard szerint "érdekesek" lehetnek az ügy felderítése szempontjából.

Madeleine McCann 2007. május 3-án, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. A gyermek - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei a szállodától nem messze, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy ével később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak azonban az egész világra kiterjedő szervezett kutatás ellenére azóta sem lelik nyomát.

Madeleine McCann sorsáról és hollétéről számtalan teória került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár "megrendelésére" rabolhatták el. A kislányt Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján "látni" vélték, de sehol nem akadtak a nyomára. A szülők által létrehozott alapítvány rendszeresen közzétesz számítógépes eljárással "öregített" fotóhű portrékat arról, hogy a négyévesen eltűnt Madeleine kora haladtával éppen hogy nézhet ki, de eddig ez sem vezetett eredményre.

Szerző

Elszállították a gránátot a XVIII. kerületből

Elszállították a XVIII. kerületi Szemere utcában délután talált világháborús gránátot. A területzárást feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta, hogy a  82 milliméteres szovjet aknavetőgránát az utcában zajló földmunka közben került elő. A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket 30 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették. Az intézkedés nyolc családi házat érintett.

A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították.

Szerző