A fejlett országok és mi

A napokban olvastam, hogy egy amerikai multimilliomost, kosárlabda csapat tulajdonost, szó szerint kiközösítettek a közéletből egy nyilvánosságra került rasszista megjegyzése miatt. A rasszista megnyilvánulás kapcsán megszólalt az ország elnöke, a kosárlabda liga megbírságolta és lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a klub tulajdonjogától megváljon, eltiltották a "saját klubjának" összes meccsének látogatásától, a klub szponzorainak többsége azonnal felfüggesztette a támogatást, a klub játékosai egyértelműen visszautasították a tulajdonos szavait. Az első mondatból kiderült, hogy az eset Amerikában történt. Tudjuk, hogy az amerikaiak mennyire finnyásak, még egy ilyen "jelentéktelen" megnyilvánulást is képesek túldimenzionálni.

Még el sem telt pár nap és újra olvastam, hogy a spanyol bajnokságban egy helyi szurkoló banánt dobott az ellenfél színes bőrű játékosa elé. A klub megkereste és meg is találta az elkövetőt, és azonnali hatállyal örökre eltiltotta az illetőt a hazai meccsekről. Bírósági eljárás is indult, ahol akár éveket is kaphat a banándobálásért. Ebben az esetben is kiderült, hogy az eset Spanyolországban történt. A spanyolok is képesek egy ilyen piszlicsáré cselekedetet túldimenzionálni.

Bezzeg mi, magyarok, a Turulnemzetség utódai, nem vagyunk ilyenek. Mi nyíltan zsidózunk, nemcsak a stadionokban, hanem a Parlamentben is. Kövér László házelnök jóváhagyó bólogatásával. Az új parlamentben egy, a skinhead múltjára büszke nácit választottak alelnökké. Ezek vagyunk mi. Már azok, akik az Orbán, Kövér, Lázár, Rogán rezsimre és az undorító újnácikra, Vonára, Balczóra, Schneiderre szavaztak. Én nem vagyok ilyen. Csak remélni merem, hogy nem vagyok egyedül.

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.07.01 08:38