Megpofozta, megrúgta a diákját - Közmunkára ítélték a tanárt

Publikálás dátuma
2014.06.05. 13:37
Fotó: Hulton Archívum / Getty Images
Százötven óra szellemi munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélte a Makói Járásbíróság csütörtökön azt az apátfalvi tanárt, aki május elején bántalmazta egy diákját.

A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a 29 esztendős férfit. A kollégái által lelkiismeretes, segítőkész pedagógusnak tartott vádlott 2010 óta dolgozott angol-számítástechnika szakos tanárként a Csongrád megyei község iskolájában, ahonnan a történtek miatt május 23-án elbocsátották.

A pedagógus május 8-án, kora délután az iskola udvarán észrevette, hogy a későbbi sértett – egy magatartási és tanulmányi problémákkal küzdő nyolcadikos fiú – és egy diáktársa között tettlegességig fajuló vita alakult ki. A tanár kérdőre vonta a fiút, aki azt felelte, hogy nem csinált semmit; ezért indulatában meglökte. A diák ekkor tiszteletlenül szólt vissza a tanárnak, mire a férfi önuralmát elveszítve pofon csapta, és kétszer megrúgta.

A tanár ekkor közölte diákkal, hogy elviszi az igazgatóhoz, hogy ott beszéljék meg a történteket. A fiú azonban nem akart engedelmeskedni, ezért a tanár a ruháját megragadva vitte föl az irodához. Az iroda ajtajához érve a fiú ismét távozni akart, ezért a tanár a vállánál megfogva a falhoz szorította, miközben továbbra is emelt hangon beszélt hozzá. Az igazgató az irodából a kiabálást meghallva kilépett, és behívta a sértettet. A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elmondta, megbánta a történteket, magatartását maga is pedagógushoz méltatlannak tartja.

Lakatos Lajos Sándor bíró a döntés indoklása során kifejtette, az enyhítő körülmények túlsúlya – köztük a jelentős sértetti közrehatás miatt – döntött úgy, hogy az ügyészség által indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés helyett közérdekű munka végzésére kötelezi a vádlottat.
A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Szerző

Tovább kockáztatnak a cigarettacsempészek - 32 milliós lebukás

Publikálás dátuma
2014.06.05. 11:55
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Több mint 32 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök két ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határállomáson - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóreferense.

Dávid Zoltán százados elmondta: a határrendészeknek gyanúsak lettek a belépésre jelentkező, ukrán állampolgárok által vezetett buszok, ezért a pénzügyőrök segítségét kérték, akik röntgenvizsgálattal és cigarettakereső kutyával ellenőrizték a járműveket. A vezetőfülke és a raktér közötti részen egy válaszfallal leválasztott rejtekhelyet találtak, amely 42 690 doboz különféle márkájú, több mint 32 millió forint értékű ukrán csempészcigarettát rejtett - ismertette a sajtóreferens.

A pénzügyőrök az elkövetők ellen jövedéki eljárást indítottak, a cigarettát és a gépkocsikat lefoglalták, valamint költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szerző

Életveszélyesen megsérült embert mentenek az M5-ösön

Szalagkorlátnak, majd a mellette haladó kamionnak csapódott egy személyautó az M5-ös autópályán, a kisteleki kihajtónál. A HavariaPress úgy értesült, az életveszélyesen megsérült autóshoz mentőhelikopter érkezett.

A baleset az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 133-as kilométernél történt. Egy személyautó a kisteleki kihajtónál a szalagkorlátnak csapódott, majd a mellette haladó kamionnak vágódott. A személygépkocsi vezetője a roncsba szorult, az életveszélyesen megsérült emberhez mentőhelikopter érkezett.

A mentés idejére a sztráda Szeged felé vezető oldalát lezárták.

Szerző