Kormánybiztos lesz Pálinkás

Publikálás dátuma
2014.06.12. 00:59
Pálinkás József (b) örülhet. FOTÓ: NÉPSZAVA
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátására kormánybiztossá nevezi ki Orbán Viktor miniszterelnök Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét június 12-étől az év végéig - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, szerdai számában.

 Pálinkás József tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját a Miniszterelnökség segíti és államtitkári fizetésben részesül.

Szerző

Szijjártó Péter a magyar-orosz kapcsolatokért felelős kormánybiztos lesz

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos lesz Szijjártó Péter - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában olvasható kormányhatározatból.

Szijjártó Péter csütörtöktől ellátja a Magyar–Orosz Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait, intézkedéseket kezdeményez a magyar-orosz gazdasági együttműködés, valamint a magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok bővítése és intenzitásának növelése érdekében. Emellett összehangolja az információcserét, valamint közreműködik azon javaslatok kidolgozásában, amelyek a kis- és középvállalkozói szektor szerepének növelésében, a pénzügyi intézmények közötti együttműködés összehangolásában, a beruházások erősítésében nyújtanak segítséget.

Szijjártó Péter ezeket a feladatokat díjazás nélkül látja el. Orbán Viktor miniszterelnök az Áder János államfőnek írt keddi levelében azt javasolta, hogy Szijjártó Pétert a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárává nevezze ki. Szijjártó Péter jelenleg a magyar-kínai kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi pozíciót is betölti.

Szerző

Barlang nyílt az 1-es villamos új pályája alatt

Publikálás dátuma
2014.06.11. 22:05
FOTÓ: K 2 PRESS
Beomlott az aszfalt az 1-es villamos most átadott új pályája alatt. 

A Róbert Károly körúton ezért csak lépésben haladhatnak a szerelvények. A lyuk egyébként egy, a sínek alatt közvetlenül meghúzódó barlangszerűségbe vezet. Félő, hogy a soktonnás járművek alatt beszakadhat az aszfalt. Az Árpád hídon a sínek illesztési hibái miatt 30 km-es sebességkorlátozást írtak elő, Óbudán pedig egy eső után víz alatt állt a pálya.

Szerző