Előfizetés

Csónakázótóba fulladt egy férfi

Belefulladt a szigetvári csónakázótóba egy fiatalember vasárnap délután - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t.

Sárkány Sándor elmondta: a tizennyolc éves férfi fürdőzés közben elmerült a vízben, megmentéséhez a hozzátartozói kértek segítséget.

A helyszínre búvárfelszereléssel speciális mentők, valamint tűzoltók érkeztek, utóbbiak rövid időn belül megtalálták és partra vitték a fiatalembert, akit azonban nem sikerült újraéleszteni.

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint ebben a szigetvári tóban tilos fürdeni, és mint mondta, sajnos nem először történt ott tragédia.

Szlovákiában oltanak a sátoraljaújhelyi tűzoltók

Hetven hektáros tarló kapott lángra Sátoraljaújhely közelében, a szlovák oldalon vasárnap, az oltásban a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók egyik egysége is segít a szlovák tűzoltóknak - közölte honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A területet körbeszántották, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését.

Lábon álló gabona ég Törökszentmiklóson

Lában álló gabona kapott lángra Törökszentmiklóson a Kuczori dűlőben vasárnap, a tűz körülbelül öt hektárnyi területet érint - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a lángok megfékezésén a szolnoki, mezőtúri és törökszentmiklósi hivatásos tűzoltók dolgoznak, rajtuk kívül a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen van, valamint egy karcagi egységet is riasztottak.

A terület nagysága körülbelül nyolcvan hektár, a tűzzel érintett részt körbeszántották, hogy megakadályozzák a lángok további terjedését. Az oltást a változó erősségű szél nehezíti.