Egy darabka Városligetet kaptak Tarlósék - Fotók!

Publikálás dátuma
2014.06.30 16:55

A tiltakozás ellenére elfogadták a városligeti építési szabályzatot. Somfai Ágnes, a Párbeszéd Magyarországért politikusa szerint a tervezett beruházás nyomán megszűnik Európa első, tervezett közparkja. Molnár Gyula, az MSZP képviselője úgy fogalmazott, hogy most "sunnyogva", szabályozási tervek mögé bújva akarják megváltoztatni azt amit elődeink 1870-ben megálmodtak. Egyben felszólította a terv támogatóit arra: mondják ki, hogy a Városliget megszűnik és majd egy másik lesz "Gyömrő magasságában".

A képre kattintva galéria nyílik!

FOTÓ: BIELIK ISTVÁN/NÉPSZAVA

Szerző

Elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas író

Publikálás dátuma
2019.02.21 16:20

Shutterstock
Pályafutása során húsznál is több mesekönyve, három évvel ezelőtt pedig egy felnőtteknek szóló verseskötete is megjelent.
Életének 93. évében elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas író - tájékoztatta a kaposvári polgármesteri hivatal az MTI-t csütörtökön. Fésűs Éva kereskedelmi középiskolában érettségizett, 1950-ben férjhez ment és Kaposváron telepedett le, nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépírónőként dolgozott. Már kisgyermekként elbűvölte a mesék és az irodalom világa, tízéves korától írt verseket, az 1950-es évektől rádiójátékokat, 1969-től mesefilm-forgatókönyveket. Pályafutása során húsznál is több mesekönyve, három évvel ezelőtt pedig egy felnőtteknek szóló verseskötete is megjelent.

Kiírták a pályázatot a természettudományi múzeum főigazgatói posztjára

Publikálás dátuma
2019.02.21 13:03

Fotó: MTVA/ Róka László
Csütörtökön jelentette meg a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói pozíciójára kiírt pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja az MTI. A Népszava keddi számában jelent meg cikk a múzeum esetleges költözésével kapcsolatos dilemmákról, amelyben megírtuk: "A múzeum főigazgatói posztját betöltő Korsós Zoltán megbízatása is lejárt, feltehetően megnyerte a tavaly márciusban kiírt pályázatot, és augusztustól ismét ő tölti be a pozíciót. Forrásaink szerint megbízása azonban csak egy évre szól, július 31-én lejár. A pályázat eredményeiről érdeklődtünk az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, megkeresésünkre nem reagáltak. A pályázat, valamint a költözés jelenlegi előrehaladása kapcsán kerestük kérdéseinkkel Korsós Zoltán főigazgatót is – aki információink szerint kizárólag a minisztérium jóváhagyását követően nyilatkozhat –, lapzártánkig azonban nem érkezett tőle válasz." Az MTI híre szerint az új főigazgató kiemelt szakmai feladatai közé fog tartozni egyebek mellett a 2020 és 2024 közötti időszakra vonatkozó középtávú stratégia kidolgozása és megvalósítása, a Ludovika épületének közös használatából fakadó folyamatos együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE), valamint a múzeum nemzetközi hírű tudományos bázisintézményként pozicionálása - olvasható a kormany.hu portálon csütörtökön megjelent pályázati felhívásban. A pályázatokat március 25-ig lehet benyújtani a minisztériumhoz. A főigazgatói megbízásról a pályázati határidő lejárta utáni 60 napon belül egy legalább öttagú szakmai bizottság javaslatát mérlegelve az emberi erőforrások minisztere dönt. A főigazgatói megbízatás augusztus 1-jétől tölthető be határozott időre, legfeljebb öt évig - derül ki a kiírásból. 
Szerző
Frissítve: 2019.02.21 14:03