Nem bámészkodtak, segítettek

Az arra közlekedők szedték ki a roncsokból egy közlekedési baleset sérültjeit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a baleset miatt torlódás alakult ki az M3-as autópálya őri, a 49-as főúthoz csatlakozó csomópontjánál.

Dóka Imre beszámolt róla, hogy a sztrádához kapcsolódó főút Őr és Jármi közötti szakaszán két személygépkocsi ütközött, s az egyik az árokba borult.

A roncsba két sérült szorult be, akiket az arra közlekedők még a mátészalkai tűzoltók kiérkezése előtt kiszabadítottak és átadták a mentőknek.

Az M3-as autópálya őri le- és felhajtó csomópontjánál a mentés és a helyszínelés idejéig torlódásra kell számítaniuk a gépjárművezetőknek - tette hozzá a zászlós.

Szerző

Tömegkarambol miatt útzár az 51-esen

Négy jármű; egy kamion,egy pótkocsis teherautó, és két személyautó ütközött össze az 51-es főút Taksonyt Dunavarsánnyal összekötő szakaszán.

A  Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy ember megsérült, a mentés, műszaki mentés idejére teljes útzárat léptettek életbe.  Csámpai Attila elmondta, hogy  a főút 24-es kilométerszelvényénél rohant egymásba a kamion és az élelmiszert szállító teherautó, majd a karambolozó teherjárművek mögött haladó két személyautó is összeütközött.

A teherautó sofőrje sérült meg, a szigetszentmiklósi tűzoltók feszítővágóval dolgoznak a roncsba szorult férfi kimenekítésén.

Szerző

Súlyos áramütés ért egy darukezelőt, szemtanúkat hallgatnak meg

Áramütés következtében súlyosan megsérült egy daruskocsi vezetője reggel Kecskeméten. A megyei munkaügyi felügyelőség tájékoztatása szerint az áramütést feltehetően egy szigeteletlen vezeték miatt keletkezett elektromos ív okozta.

A Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem szóvivő helyettese elmondta, hogy  a daruskocsit vezető férfi Kecskemét belterületén, egy vállalkozás telephelyén dolgozott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között áramütést szenvedett. A dolgozót, aki a balesetben az elsődleges adatok szerint súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték. A járművet az esethez riasztott helyi tűzoltók áramtalanították - tette hozzá, jelezve, az eset körülményeit a szakhatóságok vizsgálják.

Borics Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Felügyelőségének igazgatója közölte: a szakhatóság jelenleg is tartó helyszíni vizsgálatának elsődleges megállapításai arra utalnak, hogy feltehetően egy nagyfeszültségű, 20 kilovoltos, szigeteletlen, szabad elektromos vezeték okozta a dolgozó sérülését.

Ismeretlen okból egy úgynevezett villamos ív keletkezett, a közelben álló járművön keresztülfutva ez idézte elő az áramütést - tette hozzá az igazgató, jelezve, hogy tart az eset részleteinek felderítése, a szemtanúk meghallgatása.

Szerző