Halálos ütközés

Egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült, amikor egy cementet szállító teherautó összeütközött egy személygépkocsival péntek délelőtt a 87-es főúton Szombathely közelében - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

 A tájékoztatás szerint az ütközés erejétől a személygépkocsi az árokba csapódott, vezetője nem élte túl a balesetet. A kamion sofőrjét a mentők a helyszínen ápolják.

A műszaki mentést a szombathelyi hivatásos tűzoltók végzik. Az utat a baleset helyszínén teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelik.

Szerző

Húsipari tanüzemben égett meg egy tanuló

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy fiatalkorú a kiskunfélegyházi húsipari tanüzemben, amikor forró víz ömlött rá - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Péntek reggel a kiskunfélegyházi húsipari tanüzemben két tanuló egy üstben forró vizet vitt a hűtőkamrába. Az egyik fiatal megcsúszott, elesett, a víz pedig alá ömlött, ennek következtében súlyos égési sérülést szenvedett. A fiút kórházba vitték.

Az ügyben a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Szerző

Robbanótest a Palatinuson

Lezárták a tűzszerészek a Margitsziget egy részét, miután sövénytelepítés közben aknavető gránátra bukkantak a Palatinus strandon munkások - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje pénteken az MTI-t.

 Várkonyi Melinda elmondta, hogy a robbanótest még a strand kinyitása előtt került elő, ezért nem kellett kiüríteni a fürdőt. Csupán az ott dolgozóknak kellett elhagyniuk a főépületet.

A robbanótest beazonosításának idejére 150 méteres körben lezárták a terültet. Ez érinti a Fő utcát is, ezért a 26-os busz forgalma is szünetel. Ugyancsak lezárták a futókör érintett szakaszát.

A strand a területzár feloldásáig zárva tart - közölte a referens.

Szerző