Szakított a Szerencsejáték a Class Fm-el

Új rádión lesz az eredményeket Gyorsan és főként ellentmondásosan váltogatja az eredményközlés helyét a Szerencsejáték Zrt. (SzRt.) Sokáig a Kossuth Rádión szólt a számsorsjátékok eredményét ismertető műsor, majd 2013. januárjában megtudhattuk, ezután a Class FM sugározza ugyanezt. Az indoklásban egyebek mellett az szerepelt, hogy az SzRt. a fiatalságot akarják elérni a Nyerges Zsolt érdekeltségébe is tartozó csatornán. 

"A Szerencsejáték Zrt. egyik stratégiai célkitűzése a fiatal felnőttek elérése, a cégnek törvényi kötelezettsége a rádiós eredményközlés, s a hallgatottság alapján az eredmények Class FM-en történő közlése ennek a célnak a megvalósítását segíti" - hangsúlyozta akkor Tulik Ágnes, a cég szóvivője. A közlemény szerint az MR-1 Kossuth Rádióval 2012-ben kötött szerződés értéke bruttó 50,3 millió forint volt, a Class FM-mel kötött, eredményközlésre vonatkozó szerződés bruttó 52 millióról szól.

Időközben kitört az Orbán kontra Simicska-Nyerges "harc", amely több hullámban átterjedt a médiára is. Vélhetően ennek esett áldozatul a napokban a Class FM-nek az állami Szerencsjáték Zrt.-vel kötött 52 millió forintos üzlete. Ugyanis mintegy másfél héttel ezelőtt, október végével a zrt. váratlanul felbontotta a szerződést a rádióval. "Folyamatosan vizsgáljuk a média megjelenéseinket és azok vásárlói fogadtatását, ennek megfelelően a játékosok általunk regisztrált visszajelzései alapján a rádiós eredményközlések csatornájának felülvizsgálata időszerűvé vált.

Az elemzésből az derült ki, hogy azon játékosaink, akik elsősorban a rádióból szeretnek értesülni játékaink eredményeiről, főleg az idősebb korosztály képviselői, a fiatalabbak főleg az interneten gyűjtik be a szükséges információkat. Ezért ennek megfelelően a vonatkozó szerződésünket a Class FM-mel 2014. október 31. napjától felbontottuk. Az új partnerrel történő szerződéskötés folyamatban van, ezért a szerződéskötésig bővebb információt nem tudunk adni" - válaszolt a Népszava kérdésére a Szerencsejáték.

A Class FM-nek 2013-ban bruttó 52 millió forintot, 2014-ben október végéig pedig bruttó 45 millió forintot fizetett a Szerencsejáték Zrt. az eredmények közléséért. Úgy tetszik, kis híján két évbe telt, amíg az állami cégnél felismerték, hogy a fiatalok bizony többnyire az interneten szerzik be az információkat, az idősebbek a rádióból, és ez a tanulság az adófizetőknek bruttó 97 millió forintjába került. Ha ez volt a szerződésbontás valódi oka.

Szerző

Akár 70 percet is késhetnek a vonatok

Szombat hajnalra állhat csak helyre a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon.

A Mávinform szerint időközben megjavították a két vonal közös szakaszán lévő Rákos állomáson elromlott biztosítóberendezést, de az utasoknak a torlódások miatt 35-70 perces késésekre kell számítaniuk.

Szerző

Elutasították a jobbikos fellebbezését

A megyei területi választási bizottság pénteken érdemi vizsgálat nélkül utasította el a Jobbik hevesi képviselőjelöltjének a helyi választási bizottság határozatával szembeni fellebbezését.

Ecsedi Tamás a választás rendjének megsértése miatt fordult a helyi választási bizottsághoz. A Jobbik képviselőjelöltje kifogásában arra hivatkozott, hogy aktivistái rajtakapták Lányi Józsefet, a Fidesz-KDNP egyik hevesi képviselőjelöltjét, amint a város romák lakta Krakó városrészében benzint tankolt néhány fiatalember autójába, és átadott nekik egy Nokia-dobozt.

Mindezt fényképekkel és tanúvallomásokkal is alátámasztották. A hvb bizonyíték hiánya miatt elutasította a kifogást.

A területi választási bizottság elutasította Ecsedi Tamás fellebbezését, de "bizonyíték hiánya" helyett azzal az indokkal, hogy beadványában nem jelölte meg, milyen jogszabályt sértett Lányi József.

Vasárnap Sveiczer Sándort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré. A 11 tagú képviselő-testületbe a Fidesz-KDNP hat jelöltje került be, a Jobbik három, az MSZP és HevesVárosi Tükör egy-egy mandátumot szerzett.

Szerző