Előfizetés

Kemény szócsaták a Házban - képgaléria

Publikálás dátuma
2014.10.27. 21:06

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn a parlamentben bejelentette, a kormány támogathatónak tartja az internetadó felső korlátjára vonatkozó fideszes felvetést. Emellett beszámolt az élelmiszer-kereskedelmet érintő áfacsalási ügyről. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt hangsúlyozta, hogy tisztázhatja az áfacsalási ügyet a vizsgálatokban érintett cégek nevének nyilvánosságra kerülése, reméli, hogy meglesz erre a jogi lehetőség.    A képre kattintva galéria nyílik!

Varga Mihály napirend előtti felszólalásában kijelentette: abban továbbra sincs változás, hogy ez a típusú adó nem az előfizetőket, hanem a távközlési szolgáltatókat terheli, amelyek közül a négy legnagyobb 2013-ban 75 milliárd, 2012-ben pedig 72 milliárd forint nyereséget ért el.

Lázár azt mondta, az Egyesült Államok ügyvivője világossá tette, hogy kormánya nem tekinti közügynek a kitiltásokat, és ha nem az, "akkor könnyen lehet, hogy nekünk se kell azzal foglalkozni". Megjegyezte: a NAV elnöke lehet, hogy azért nem tudta tisztázni érintettségét, mert nem érintett. "Azért mert önök vagy a magyar sajtó egy része valakit megvádol, az az ember attól még nem tartozik önöknek semmivel sem" - jelentette ki. 

FOTÓK: TÓTH GERGŐ/NÉPSZAVA