Rossz vágányra irányították az Intercityt, tragédia is történhetett volna

Háros állomáson a Pécsről Budapestre közlekedő Baranya InterCity vonatot egy olyan vágányra irányították az áthaladáshoz, amelyiken már állt egy vasúti kocsi. A vonat szerencsére meg tudott állni a kocsi előtt, így sikerült elkerülni az ütközést, senki nem sérült meg.  

A rendőrség megkezdte a helyszínelést.  A vasút-üzembiztonsági szakemberek a vizsgálat idejére a vágányt lezárták a forgalom elől, az utasok egy másik vonaton folytathatták az útjukat. Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon 10-15 perces késéssel kell számolniuk az utasoknak péntek délelőtt.Szerző

Csaknem félezer drog-tabletta egy nő autójában

Publikálás dátuma
2014.11.21. 09:58
Illusztráció/Getty Images
Csaknem félezer amfetamin tartalmú tablettát találtak a pénzügyőrök egy szerb állampolgárságú nő autójában elrejtve a határrendészek a röszkei határátkelőhelyen.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a kilépésre jelentkező személyautót az útlevélkezelő félreállította, a járművet pedig kábítószer-kereső kutyával vizsgálták át. Az autó dupla padlólemezben elrejtve 489 darab - elsődleges vegyészszakértői vizsgálat szerint amfetamin tartalmú - tablettát találtak. A rendőrség kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 46 éves szerb állampolgárságú nő ellen.

Szerző

Elképesztő! Ma is elgázolt egy embert a vonat

Publikálás dátuma
2014.11.21. 08:43
Illusztráció/Getty Images
Ismét vonatgázolás történt. A Budapestre tartó személyvonat Aszód és Gödöllő között gázolt el egy embert péntek hajnalban.

A közlemény szerint az egyik vágányt a rendőrségi helyszínelés idejére le kellett zárni a forgalom elől. A másik vágányon a vonatok váltakozó irányban közlekedhettek az utasoknak reggel negyed órás késéssel kellett szembesülniük.  A gázoló vonat mintegy két órányi késéssel tudott továbbmenni. A menetrend szerinti közlekedés 8 óra körül állt helyre.

Csak az egészen közeli múlt:

Két napja, november 19-én a Budapestről Pécsre közlekedő Tenkes InterCity vonat gázolt halálra egy embert Nagytétény-Diósd és Érd-elágazás között. 

Ugyanaznap délután halálra gázolt egy kerékpárost a vonat Balmazújvárosnál.

November 18-án két halálos vonatgázolás is történt, az első Gyálnál, ahol nő volt az áldozat. Valamivel később a Győrhöz közeli Öttevény vasútállomásán is halálra gázolt egy embert a vonat.

November 12-én szintén halálra gázolt a vonat egy embert, a férfi egy szerdai nap reggelén Baja és Pörböly között vesztette életét a síneken. 

Szerző