Át kellene gondolni

A kádár-rendszerben nem írták elő, hogy az embereknek a hónap melyik napjáig kell a rezsiszámláikat befizetni, csak az volt a lényeg, hogy rendezzék a tartozásukat. Manapság egyetlen nyugdíjasnak sem minden hónap elsején kézbesítik a járandóságát, de elvárnák, hogy az első napokban befizessék a csekkjeiket. Akinek bankszámlára megy a nyugdíja, talán kérdezés nélkül le is vonják belőle. Át kellene gondolni az egész rendszert! Ami a nyugdíjakat illeti az a véleményem: úgy volna tisztességes, ha azok, akik csak alibiből dolgoztak annak idején, nem háborognának az alacsony ellátmányuk miatt. Az én munkahelyemen is dolgoztak olyanok, akik azt sem tudták, mit kellene csinálniuk, csak be voltak jelentve a cégnél, mert valamelyik magas beosztású rokonuk segített nekik alibi munkát találni. Csalók mindig voltak és mindig lesznek, de aki nem tisztességes úton-módon szerezte meg a jogosultságát, legalább ne méltatlankodjon!

Szerző
Témák
nyugdíjak

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.07.01 08:38