Előfizetés

Civilek a gyermekéhezés ellen

A Nemzeti MinimuM-program keretében civil kampányt, koncertet és szakmai beszélgetéssorozatot rendeznek a gyermekéhezés ellen. Az első szakmai beszélgetés február 18-án, este hét órakor kezdődik a Kaptárban. Vendégek: L. Ritók Nóra, grafikusművész, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Göncz Kinga pszichiáter, volt külügyminiszter, EP-képviselő és Kaltenbach Jenő jogtudós, egyetemi oktató, az állam- és jogtudományok kandidátusa. A házigazda: Kovács Ádám szociológus. 

Minden estre meghívnak egy-egy olyan vendéget is, aki a májusi MinimuM-koncert fellépője lesz, a mai művészvendég: Galkó Balázs színész lesz. Az estek nyilvánosak és ingyenesek. 

A Horgas Péter díszlet- és látványtervező indította program arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ma Magyarországon közel negyvenezer gyerek éhezik, illetve több százezer nem jut minden nap minőségi meleg ételhez. A program azt a minimumot kéri, hogy a mindenkori magyar kormány törvényi szinten teremtse meg Magyarországon a gyermekek mindennapos, rendszeres, minőségi étkeztetésének feltételeit, és garantálja az ehhez szükséges forrásokat. A civil kampány a gyereknap közelében nagyszabású koncerttel fejeződik be. A program résztvevői addig megkeresik azokat, akik szakmailag és politikailag tehetnek azért, hogy megszűnjön a gyermekéhezés Magyarországon. 

Rekord a VV-ben: cigi, pia, káromkodás

Publikálás dátuma
2015.02.18. 17:00
Forrás: Facebook
Sok az úgynevezett káros viselkedésmintákat közvetítő jelenet, mint például a káromkodás, a szex, a dohányzás és az alkoholfogyasztás a Való Világ 7 valóságshow adásaiban - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán.

A műsor a román joghatóság alá tartozó RTL 2 csatornán fut. A közlemény szerint a káromkodás szempontjából az addigi rekord a február 3-i adásban dőlt meg, ekkor ugyanis 102 alkalommal hangzott el trágár szó a műsorban. Az egy adásban látható dohányos jelenetek száma elérhette a 48-et is (február 9-én), az alkoholfogyasztásé a 36-ot (rögtön a show indulásának másnapján), míg a szex, meztelenség bemutatása adásonként akár 10-11 esetben is előfordult (például január 4-én, 19-én, február 2-án és 5-én) - tették hozzá.

Mint írták: a kiemelt érdeklődéssel övezett televíziós műsor "barométerének" elsődleges célja, hogy a kiskorúak védelmében a hatósági vizsgálatokon túlmutató módszerekkel megragadja, valamint szemléltesse a műsorban megjelenő aggályos tartalmak és ezek nézettségi trendekkel összekötött változásait. Az NMHH a Való Világ korábbi szériáit, valamint a TV2 Összeesküvők műsorának adásait is heti rendszerességgel dokumentálta, amelynek adatai szintén elérhetőek a hatóság honlapján - tették hozzá.

LMP: Nem az Orbán-féle ”bandaháborúra”

A csalódott fideszeseknek és a cserbenhagyott baloldali szavazóknak nyújt valódi alternatívát az LMP jelöltje a vasárnapi időközi választáson – jelentette ki az LMP társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján Veszprémben.

Schiffer András azt mondta: ha az LMP-s jelöltet, Gerstmár Ferencet választják meg a veszprémiek vasárnap, azzal nemet mondanak az Orbán-féle ”bandaháborúra”, az egykulcsos adórendszerre és a Fidesz által bevezetett ”esztelen útdíjrendszerre” is. Hozzátette: aki a Fidesz jelöltjére, Némedi Lajosra szavaz, az igent mond arra a politikára, amely egy nyílt, az egész országot fenyegető ”bandaháborúba torkollott”, és azt mondja, hogy következmények nélkül lehet valódi politizálás helyett fosztogatni ebben az országban. Hozzátette: ha valaki Kész Zoltánra, az ”álbaloldal” jelöltjére szavaz, az azt mondja, hogy nem akar ellenzéket Orbán Viktornak.