6 SPURTIPP a hétköznapi spóroláshoz

Publikálás dátuma
2015.02.26. 07:20

1. Írjuk össze a havi költségvetést. Gyűjtsük össze a blokkjainkat és számláinkat, és később mikor ezt papírra vetjük, tudni fogjuk, hogy pontosan mire és mennyi pénzt költöttünk - és ebből hosszútávon nagyon jó tanulságokat vonhatunk le.

2. Havonta egyszer főzzünk. Nem tudjátok elképzelni, mennyit lehet így megspórolni. Az alapgondolat, hogy elkészítjük a vacsora tervet egy hónapra előre, ahhoz bevásárolunk és a kész ételeket lefagyasztjuk. Így csak havi egy alkalommal csábulhatunk el. (...)

3. Húzzuk ki. Amikor nem használjuk a laptopot, telefontöltőt, vagy a mikrót egyszerűen húzzuk ki a konnektorból. (...) Eleinte minket is bosszantott a dolog, de gyorsan megszoktuk, és persze a spórolásért mindent meg kell tenni.

4. Süssünk kenyeret. Nem is gondolnánk, hogy az elkészítése mennyire olcsó, egy kenyeret akár 125 Ft-ból is elkészíthetünk. Amellett, hogy nagyon finom amikor friss és meleg, még azt is tudjuk, hogy pontosan mit tartalmaz.

5. Reggelit vacsorára. Készítsünk tojásrántottát vagy melegszendvicset, ezzel a vacsoránk akár pár száz forintból elkészülhet és minél többször választjuk ezt, annál több pénz marad a zsebünkben.

6. A „móka pénz”. A spórolt pénzünket egy külön kis kasszába tesszük. (...) Mindenkinek vannak bolondságai, amire szeret költeni. Ha a boltban meglátok egy szép ruhát, de nem vehetem meg azonnal, de nem keseredem már el, mert tudom, a „móka pénzből” telik rá a hó végén.(...)

Szerző