Sebekkel a családon belüli erőszak ellen

Publikálás dátuma
2015.03.10. 07:21

Döbbenetes szám, de tény, hogy Magyarországon minden 5. nő válik valamilyen családon belüli bántalmazás áldozatává. Az is tény, hogy napi szinten olvashatunk olyan hírt a sajtóban, amely egyértelműen nyomatékosítja: a problémáról beszélni kell, és mindenkinek ki kell állni azokért, akik sok esetben nem tudnak, nem mernek kiállni magukért.

A most indult, Nekem is fáj! kampány célja, hogy elősegítse a témáról való nyílt beszédet és lehetőséget adjon azoknak is az ügy melletti kiállásra, akik személyesen nem éltek át hasonló inzultust, de fontosnak tartják ezt az ügyet és ezzel is szeretnék bátorítani az érintetteket. (...) A nőnapi indulás óta további ismert arcok csatlakoztak a kezdeményezéshez, például Csobot Adél, Kulcsár Edyna, Lola, Mádai Viven, Metzker Viki, Sarka Kata, Tóth Gabi is lefotózta magát sokkoló ideiglenes sebekkel és használta a "nekemisfáj" hashtaget.

De a Nekem is fáj! támogatói nem csak a fotóikkal segítenek, hiszen a jótékonysági kampány célja nemcsak a figyelemfelkeltés, hanem egy nagyobb összeg összegyűjtése is(...) amellyel többek között az Ökumenikus Segélyszervezet bántalmazott családokat befogadó menedékházát támogatják. (...)

Szerző