Brókerbotrány: elvették a Tarsoly-gyerekek luxusautóit?

Publikálás dátuma
2015.03.31. 10:00
A képen Tarsoly Csaba egy korábbi felvételen. FOTÓ: Népszava
Tarsolyék nagy értékű, budai luxusvillája egy lichtensteini bejegyzésű cég nevén van, így azt nem foglalhatták le, a Quaestor-vezér két felnőtt lányának Lexus luxusmodelljére azonban már lecsaphattak, a Blikk egyik munkatársa ugyanis lencsevégre kapta, amint Tarsoly két lánya egy kölcsönzött Fordban utazott.

A Blikk fotósa látta, amint a két lány egy harmadik gyerekkel, egy 15 év körüli fiúval kihajt az ingatlan kapuján. A Ford oldalán egy debreceni autókölcsönző cég emblémája szerepelt. A hatalmas luxusvilla a jelek szerint üressé vált. Az utcában lakók szerint a Tarsoly házaspár őrizetbe vétele óta nem lakják az ingatlant, a gyerekek is elköltöztek onnan. 

A Quaestor-cégvezér és felesége, illetve a cég ügyvezetőjének előzetes letartóztatásával elvileg lehetőség nyílik a személyes és a cégen belüli vagyonok zár alá vételére, de Tarsolyék nagy értékű, budai luxusvillája egy lichtensteini bejegyzésű cég nevén van. "Ekkor fel kell kutatni, ki áll mögötte, milyen vagyoni kötődés állapítható meg az esetleges gyanúsítottak részéről. Ez gyakorta hosszadalmas folyamat, de csak ezután lehet dönteni a zár alá vételről" - nyilatkozta a Blikknek Kamarás Péter jogi szakértő.

A lap szerint a Quaestor vezére, annak felesége, R. Erika, valamint a harmadik gyanúsított, M. Zsolt pontosan tudta, hogy hamarosan lecsukják őket. Ennek ellenére mindhárman a lakásukban várták a nyomozókat. A Blikk információi szerint nem zárható ki, hogy újabb őrizetbe vételek lesznek az ügyben.

A Győri ETO-park már lefoglalva

A vagyonvisszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának hétfő este. Ibolya Tibor elmondta: a gyanúsítás után már megkezdődött a vagyonvisszaszerzés, gépkocsikat, üzletrészeket, készpénzt, ingatlanokat foglaltak le - tette hozzá.Tarsoly Csaba és két társa ügyében a főügyész a gyanúsítás részleteit nem árulta el, annyit közölt, hogy "a cselekmény minősítése csalás". 

Korábban írtuk: Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap este Tarsoly Csabát és két társát, a Quaestor-botrány három szereplőjét a Budai Központi Kerületi Bíróság. A döntést a brókercég tulajdonosának ügyvédje megfellebbezte. Ezt Papp Gábor közölte az MTI-vel vasárnap, a döntést követően. Elmondta: nem ért egyet a döntés indokaival, miszerint fennállna a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. Kijelentette: ügyfele az elmúlt három hétben a hatóságok rendelkezésére állt, és Budapestet mindössze egy alkalommal hagyta el, amikor a győri futballcsapatot látogatta meg. Ezalatt mind a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, mind a rendőrség rengeteg dokumentumot, bizonyítékot foglalt le, és három alkalommal hallgatta ki Tarsoly Csabát - fűzte hozzá.

A rendőrség még csütörtökön vette őrizetbe csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt Tarsolyt, a Quaestor-cégcsoport elnök-vezérigazgatóját, valamint két társát. Lapértesülések szerint egyikük Tarsoly felesége, Rónaszéki Erika, a Quaestor Invest Kft. ügyvezetője, a másik Májer Zsolt, a Quaestor Értékpapír Zrt. vezérigazgatója. Mint ismert a jegybank az ügyben százötvenmilliárd forintnyi fiktív kötvény kibocsátása miatt tett feljelentést. Az ügyészség mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, amiről már szombaton dönthetett volna a bíróság, de a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a nyomozási bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést, ami kora este meg is született. A bíróság az utolsó pillanatban hozta meg döntését, mert az őrizetbe vétel maximum 72 órás kényszerintézkedés, s ha nem az előzetes letartóztatás mellett dönt, úgy mindhárom őrizetes szabadon távozhatott volna.

Szerző