Miért erősíti az MSZP a Jobbikot?

Tóbiás pártelnök Veszprém után harsányan hirdette, vége a Fidesz kétharmadának. Minden normális baloldali szimpatizánsnak ez nyilván és logikusan azt jelentette, hogy a kétharmados törvények szavazásánál, végre követelő pozíciót vehet fel az ellenzék. A baloldalinak gondolt MSZP - főként szociális témákban - esélyesen érvényesítheti a hirdetett baloldali értékeket, megállíthatja a jogtiprást, módosításokra kényszerítheti a Fideszt a már ilyen elfogadott jogtipró törvények esetében. Rogán frakcióvezető április 10-én kérte az ellenzéki pártokat, támogassák a rendvédelmi életpálya törvényt. Április 13-án az MSZP frakció közölte, hogy feltétel nélkül támogatja a kétharmados törvényt, mert már megígérték a rendvédelmiseknek a fizetésemelést. Nos, az MSZP ezzel elárult sok-sok ezer jogfosztott volt rendőrt, katonát, vámost, tűzoltót, határőrt, börtönőrt és nemzetbiztonságist, akiket 2012-ben a Fidesz-KDNP gőzhenger, visszamenőleges hatályú törvénnyel, szerzett jogaik és tulajdonuk elvételével, fenyegetéssel, demagóg megbélyegzéssel fosztott meg nyugdíjától, korlátozta munkavégzésüket, sodorta egzisztenciális válságba családjaikat. Akkor az összes ellenzéki párt tiltakozott, de hát eredménytelenül.

Most, amikor az MSZP-nek lehetősége lett volna kiállni a jogfosztott emberekért, nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy nem üzletel a Fidesszel. Pedig ettől még később meg lehetett volna magyarázni a jelenlegi aktív állománynak, hogy egyelőre azért nem szavazzák meg a béremelésüket is tartalmazó törvényt, mert az ő jövőjüket is érintően szeretnék elérni, hogy a jogfosztott, volt munkatársaik helyzetén változásokat érhessenek el. Ugyanis nekik is megígérték ezt. Az sem zavarta az MSZP-t, hogy ez a törvény szétzúzza a rendvédelmisek érdekképviseletét, számos, addigi szociális jogot megsemmisít, megerősíti a kötelező kamarai tagságot. Ne feledjük, ez a béremelés hasonló lesz, mint a pedagógusoké, sőt rosszabb, mert a rendőri állomány döntő többsége 2012 után kapott bruttó 50 ezer forintot, de ezt már megszüntették. Így a béremeléssel csak ennek egy részét kapja vissza. Az MSZP mindig hirdette, hogy vissza kell szerezni a társadalomban a szolidaritást, de ezt a mostani magatartásával pontosan ez a párt rúgta fel! Sok-sok ezer volt rendvédelmis bízott az MSZP-ben és a többi ellenzéki pártban is, hogy a megváltozott parlamenti erőviszonyok okán változtatást harcol ki a nyilvánvaló jogfosztás megszüntetésében.

Az MSZP minden baloldaliságot megtagadva, hihetetlen módon és gyorsan elárult sok-sok jogfosztott embert. Nem úgy a Jobbik, amely nemmel szavazott. Ez pontosan elég arra, hogy ez a sok-sok ezer reményvesztett ember a hitelesnek tűnő Jobbikot támogassa majd. Mit is várhattak ezek az emberek attól az MSZP frakciótól, amelynek vezetője Torgyán-bulikra jár, képviselője csuklyával fején kifütyüli Gőncz Árpádot. Soroljam még a harmadosztályú politikusaikat? Egy biztos, a Jobbik, április 14-én sok-sok ezer szimpatizánssal gyarapodott. Van még lejjebb, MSZP?

Szerző