Előfizetés

Végjáték jöhet Gömörinek

Nagyon úgy tűnik, hogy Gömöri Zsoltnak nem lesz ideje kivárni a Felügyelő Bizottság jelentését, amely a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének ügyeit hivatott vizsgálni. Gömöri számláján egyre csak duzzadnak a botrányok, így már az is kész csoda, hogy még a helyén van.

Ráadásul már magányosan vívja túlélésre játszott háborúját, ugyanis Deutsch Tamás, az MPB alelnöke immár teljesen magára hagyta, semmire sem akar válaszolni, és őt ismerve, rövidesen az egyik legnagyobb bírálója lesz Gömörinek.

Hogy miért? Hát mert a magas politika elküldte az MPB elnökének a selyemzsinórt, meghagyva neki a lehetőséget, önmaga vessen véget vezetői tevékenységének. Ugyanis tegnap Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elárulta, ugyan a kormány nem szeretne beleszólni Gömöri ügyeibe, de ő például kifejezetten úgy látja, az MPB első embere lassan mindenki bizalmát elveszítette, és immár felmerül az is, méltatlan a posztja betöltésére.

A miniszter arról egy szót sem szól, vajon párttársa, az EP-képviselőként, valamint az MPB alelnökeként is tevékenykedő Deutsch Tamás számára mit hozhat a jövő, ugyanis Deutsch nemcsak tevékenyen támogatta mindig is Gömörit, hanem például ő volt a szülőatyja a 2012-es, a mostani botrányt kirobbantó végtörlesztési botránynak.

Közeledik a végjáték…

Zöld ünnep

Publikálás dátuma
2015.05.22. 07:54
A Fradi huszonegyedik alkalommal nyerte el a Magyar Kupát FOTÓK: MOLNÁR ÁDÁM
A Ferencváros szerda este, a második félidőben nyújtott kiváló teljesítményével bedarálta a Videotont és 4-0-ra megnyerte a labdarúgó Magyar Kupa idei kiírását,  amivel huszonegyszeres kupagyőztes lett a zöld-fehér gárda.

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, hiszen 15 ezer néző buzdította Magyar Kupa fináléjába jutott együtteseket a Groupama Arénában. Természetesen többségben voltak a zöld-fehér szimpatizánsok, akiknek nem is kellett búslakodniuk, mert bár Iványi játékvezető az első félidőben nem adta meg Lamah gólját, a fordulást követően viszont beindult a Fradi-henger.

Ha pedig Iványinál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy ismét nem hozott szerencsét a Videotonnak, mert a csapat legutóbbi kupadöntőjét 2011-ben a Kecskemét ellen szintén ő dirigálta, és akkor sem a fehérváriak örülhettek a lefújást követően.

Thomas Doll gárdája az első játékrészben még pontatlanabb volt ellenfelénél, és többször is lyukasnak bizonyult a védelem, de Dibusz Dénes védései megmentették a góltól a csapatot. A szünetet követően viszont mintha kicserélték volna a Fradit, bár lehet, a szakadó eső adott lendületet a zöld-fehéreknek.

„Az első félidőben nehezen találtuk meg a játékunkat, de a második játékrészre úgy jött ki a csapat, ahogy már az elejétől kellett volna. Nagyszerűen váltottak a srácok, nagyon jó volt látni, hogy milyen egységesen küzdöttek a győzelemért, ami aztán a szép játékot is meghozta. A négy gyönyörű gól ellenére nagyon kemény mérkőzés volt, amit csak az utóbbi hónapokban elvégzett munka gyümölcseként nyerhettünk meg, ezért nagyon büszke vagyok a fiúkra” – értékelt a mérkőzés után a német tréner, akinek irányításával 21. alkalommal ért révbe a Fradi a Magyar Kupában, ami továbbra is rekordnak számít a sorozatban.

A Videotonnál természetesen nem örült Joan Carrillo a 4-0-s zakónak, de legalább azzal vigasztalódhat, hogy a bajnoki cím viszont az övék lett. „Jól kezdtük a meccset. Az első félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki, miközben az FTC-nek nem volt egyetlen ziccere sem.

A második félidő elején is volt egy hatalmas gólszerzési lehetőségünk, azonban azt is kihagytuk. Ezt követően a Ferencváros nagyon hatékonyan futballozott, és jól használta ki a helyzeteit. Az, hogy ellenfelünk ilyen jó formában van, nem szerencse kérdése, hanem kőkemény munka van mögötte.

A bajnokságban mi voltunk a jobbak, a Magyar Kupában pedig a Ferencváros. Nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Lényegtelen most a helyszín, ilyennek sehol a világon nem szabadna történnie, függetlenül a stadiontól, természetesen aggódtam a fiamért” – mondta a spanyol szakember.

Sajnos a fehérváriak vezetőedzője által említett incidens beárnyékolta a kiváló hangulatú szurkolásra, de reméljük, sikerül kizárni azokat, akik így „ünnepelték” a kupagyőzelmet. Ugyanis többek között ezért is találták ki a szurkolói kártyát és a vénaszkennert.

Már az MLSZ is vizsgálódik, amelynek biztonsági felelőse a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének felvételei alapján azt állapította meg, hogy „a semleges szektorban két – valószínűsíthetően – ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében.” A felvételek szerint ezt követően alakult ki az incidens, amely során Carrillo fia lökött először.

Aranyszavak
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa: „A különbség talán túlzó, de megérdemeltük a kupát. Nekem is hozzá kellett tennem a magamét, többször is helyzetbe került a Vidi, nagyon örülök, hogy sikerült.”
Böde Dániel, az FTC támadója: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, de a második félidőben a magunk javára fordítottuk a meccset és meg tudtuk nyerni a kupát.”
Varga Roland: „Úgy vélem, bárki ellen játszottuk volna a kupadöntőt, akkor is nyerünk, ám különösen jó érzés, hogy a bajnokot sikerült két vállra fektetnünk. Ami a kapusunkat illeti, megmentett minket egy góltól. De hát azért véd nálunk az ország legjobb kapusa, hogy kivédje a nagy helyzeteket.”
Batik Bence: „Nem tudom, ennyivel jobbak vagyunk-e, most nekünk jött ki a lépés. A harmadik gólnál éreztem, hogy megvan a meccs. Ami a találatomat illeti, tudtam, hogy nem vagyok lesen, mélységből érkeztem. Amikor betaláltam azt éreztem, megérte ennyit dolgozni.”Távozni a csúcson érdemes

K. D. - R. T.
Publikálás dátuma
2015.05.22. 07:53

Egy emblematikus alakját vesztette el a Barcelona labdarúgócsapata. Xavi Hernández tegnap délután bejelentette, hogy távozik a katalán sztáralakulattól, és a katari al-Szaddban folytatja pályafutását. A 35 éves középpályás szinte mindent megnyert, amit egy futballista megnyerhetett: világ- és Európa-bajnok, spanyol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, Király Kupa- és Szuperkupa-győztes, klubvilágbajnok.  De vele együtt érdemes felidézni még három nagy távozását is.
Xavi Hernández számokban

1 világbajnoki címet nyert a spanyol válogatottal

2 Európa-bajnoki sikert könyvelhetett el pályafutása alatt

3 BL-győzelmet ért el a Barcelonával

6: a mezszáma volt a katalán klubban

8-as mezt viselte a válogatottban

11 évesen kezdett a katalán alakulatnál játszani

12 gólt szerzett a válogatottban

18 évesen lépett először pályára a nagycsapatban

26 trófeát nyert eddigi karrierje során

58-szor volt eredményes a klubjában

68 kilogramm

100-szor nyert a válogatottal

133 válogatott meccsen
lépett pályára

505 mérkőzést játszott a Barcelonában (és még háromszor léphet pályára)

2017-ig írta alá új szerződését a katari al-Szadd együttesével

Pályafutása eddigi sikerei

A Barcelonával

nyolcszoros spanyol bajnok
(1999, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015)

háromszoros Bajnokok Ligája- győztes (2006, 2009, 2011)
hatszoros spanyol Szuperkupa- győztes (2006, 2007, 2009, 2010, 2011,2013)

kétszeres Király Kupa-győztes (2009, 2012)

kétszeres UEFA-szuperkupagyőztes (2009, 2011)

kétszeres klubvilágbajnok (2009, 2011)

A spanyol válogatottal világbajnok (2010)

kétszeres Európa-bajnok (2008, 2012)

olimpiai ezüstérmes (2000)

U20-as világbajnok (1999)

Egyéni sikerek

A 2008-as Európa-bajnokság legjobb játékosa