Előfizetés

Halálos repülőbaleset Esztergomban - Fotó

Publikálás dátuma
2015.06.07. 16:08
MTI Fotó: Kovács Attila
Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt - közölte Antalics Tamás, Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője.

Elmondása szerint a lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt. Hozzátette, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

MTI Fotó: Kovács Attila

MTI Fotó: Kovács Attila

Hónapokig tarthat a vizsgálat

Még hónapokig tarthat, mire a szakértők pontosan feltárják a baleset körülményeit - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője.

Bajkó Erika közlése szerint a balesetet szenvedett Góbé típusú vitorlázó repülőgépek Esztergom repülőteréről szálltak fel oktató- és gyakorlórepülésre. Az egyikben egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy képzettebb, egyedül repülő növendék vezette. Az eddigi információk szerint miután a pilóták befejezték a feladataikat, leszálláshoz készültek. Az egyik gép egyenes vonalú pályán, a másik pedig oldalról, fordulóval közelítette meg a siklópályát.

A gépek eddig tisztázatlan körülmények között, mintegy 50-100 méter magasan összeütköztek. Annak a gépnek, amelyen az oktató és a növendék tartózkodott, az ütközés miatt letört a farokrésze, így a jármű irányíthatatlanná vált és lezuhant. A gépen utazó két ember ekkor veszítette életet. A másik vitorlázó is súlyosan megsérült, de a pilóta le tudta tenni a gépet a repülőtéren - mondta Bajkó Erika.

Antalics Tamás, az Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője azt közölte, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

Busz karambolozott Jánosháza közelében

Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze a Vas megyei Jánosháza közelében vasárnap kora délután, a 8-as és a 84-es számú főút kereszteződését teljes szélességében lezárták.

 A balesetben egy ember sérült meg, őt a mentők a helyszínen vizsgálják. A balesethez a sárvári hivatásos és a jánosházai önkéntes tűzoltókat riasztották. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés még tart.

Villanyoszlopot döntött ki egy autós - Fotó

Publikálás dátuma
2015.06.07. 14:49
MTI Fotó: Lakatos Péter

Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján egy közvilágítási oszlopnak csapódott és felborult egy autó a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székháza előtt. A kiszakadt betonoszlop rádőlt az autóra. A személygépkocsi vezetőjét a mentők kórházba vitték. 

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter