Késsel szúrta le a polgármesteri hivatal dolgozóját

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy 69 éves mátraderecskei férfi ellen, aki január végén megkéselte a település polgármesteri hivatalának egyik dolgozóját - közölte a megyei főügyész kedden.

Szalóki Zoltán felidézte: a férfi és őt gondozó élettársa rendszeresen részesedtek az önkormányzat által szociális alapon juttatott tüzelőből, amelynek szétosztását a polgármesteri hivatalban dolgozó sértett felügyelte. Január utolsó hetében - amikor a vádlott a remélt tüzelőért ment - a hivatal dolgozói arról tájékoztatták, hogy az elosztás még nem történt meg, ezért nem adhatnak neki. Erre a férfi bosszút fogadott a sértett ellen, akit a késlekedésért felelősnek tartott. Azt mondta, hogy megszurkálja, mert nem kapott fát. 

Másnap, január 29-én délben a vádlott megjelent a polgármesteri hivatal kazánházánál, ahol bicskával, közepes erővel szívtájékon szúrta a hivatali dolgozót, majd hazament. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett, mivel a kés megsértette a szívét, sürgős műtéti beavatkozás hiányában belehalt volna a sérülésbe.

A vádlott üldöztetéses téveszméktől szenved, elmebetegsége és ebből fakadó aktuális indulati állapota a cselekmény elkövetésekor a beszámíthatóságát közepes fokban korlátozta. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az előzetes letartóztatásban lévő férfire.

Szerző
2015.07.21 13:52

Teherautók lángoltak egy vecsési telephelyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.19 08:42
Illusztráció
Fotó: BM túzoltóság/Facebook/ Tóth Norbert
Égő járműről terjedt a tűz, végül több teherautó is lángokban állt az Almáskerti úton.
Teljes terjedelmében égett egy fém alkatrészekkel megpakolt teherautó szombatra virradó éjjel a Vecsés határában húzódó Almáskert út egyik telephelyén – írja Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 
 A helyszínre nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akiknek kiérkezésére a lángok több teherautóra is átterjedtek. Az egységek öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzesetről videó is készült, a felvételt az OKF fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette. 
2019.01.19 08:42

Baltával fenyegette feleségét, majd felrobbantotta lakásukat egy járdánházi férfi

Publikálás dátuma
2019.01.18 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Miután összeverte a nőt, bezárkózott a társasházi lakásba, és kinyitotta a gázt. Letartóztatták.
Összeveszett feleségével egy járdánházi férfi, majd bezárkózott a lakásukba, majd gázrobbanást idézett elő kedden, január 15-én. A férfit a Miskolci Járásbíróság letartóztatta - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
A férfi először egy baltával megfenyegette feleségét, hogy megöli.
A nő ekkor bezárkózott társasházi lakásuk fürdőszobájába, de férje felfeszítette az ajtót, majd kétszer megütötte a menekülő asszony hátát és megdobta mobiltelefonnal. A feleség könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a gyanúsított bezárkózott a lakásba - a rendőrök sem tudtak bejutni hozzá -, majd felgyújtotta a berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját megnyitva robbanást idézett elő. A tüzet a tűzoltók eloltották.
A négylakásos társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.
A gyanúsított ellen ezért nemcsak súlyos testi sértés kísérlete, hanem közveszélyokozás miatt is eljárás indult. A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.
2019.01.18 15:52