Előfizetés

Dühönghetnek a Diósgyőr szurkolói

A 93. percig vezetett, mégis kikapott a Diósgyőr hazai pályán a Videotontól a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A címvédő vendégcsapat két 1-0-s vereség után első góljait, illetve pontjait szerezte a bajnokságban úgy, hogy a második félidő jó részében emberhátrányban játszott.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Diósgyőri VTK - Videoton FC 1-2 (1-0)

Diósgyőr, 4264 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Koman (9., 11-esből), illetve Oliveira (93.), Pátkai (95.)

sárga lap: Nemes (41.), Okuka (45.), Koman (61.), Bacsa (70.), illetve Vinícius (8.), Simon Á. (11., 48.), Maréval (61.), Pátkai (68.)

kiállítva: Simon Á. (48.) 
    
DVTK:

Antal - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi - Nikházi (Bognár, a szünetben), Koman, Barczi (Takács T., 72.), Bacsa (Halmai, 89.) - Grumic

Videoton:

Pajovic - Szolnoki, Vinícius, Lang, Maréval - Simon Á. - Heffler (Ivanovski, 62.), Trebotic (Luijckx, 58.), Pátkai, Gyurcsó - Soumah (Oliveira, 69.)

Aktívan kezdte a mérkőzést a Diósgyőr, letámadta a Videotont, amely jó darabig nem tudta szervezetten kihozni a labdát, így támadást sem volt képes vezetni. A vendégek első helyzetére csaknem félórát kellett várni, akkor is pontrúgásból alakult ki veszély. A játékrész hajrájára a DVTK lendülete is megtört, emiatt az utolsó percekben a pálya közepén zajlott az akkor már nem túl látványos játék. 

Nagy Videoton-helyzettel indult a második félidő - Maréval három méterről nem találta el a diósgyőri kaput -, két perccel később pedig emberhátrányba került a vendégcsapat: Simon Ádám kézzel ért a labdába a pálya közepén, amiért megkapta második sárga lapját. A Diósgyőr viszont nem élt a lehetőséggel, sokáig egyáltalán nem erőltette a támadásokat, miközben a másik oldalon adódott egy-két helyzet. A vége felé a hazai együttes is ismét veszélyeztetett, de a befejezéseknél hiányzott a határozottság.

A tíz emberrel is küzdő Videoton az ötperces hosszabbításban egy rossz hazaadást kihasználva szépített, majd másfél perccel később a győztes gólt is megszerezte.

Győzött az Újpest az NB I-ben

Az újonc Békéscsaba az első két körben elszenvedett vereségek után az Újpest vendégeként is kikapott a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak kezdték jobban az összecsapást, s a félidő derekán a mezőnyfölényük góllá érett. A Békéscsaba hátrányban valamelyest magára talált, kétszer is veszélyeztette az ellenfél kapuját, de a játékrész vége előtt két perccel - szinte a semmiből - mégis megduplázta előnyét az Újpest.

A játék képe a fordulás után sem változott, a hajrában változatlanul a fővárosi lila-fehérek voltak aktívabbak, de helyzeteiket elpuskázták, így nagyobb arányú győzelmet nem tudtak aratni.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (2-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3692 néző, v: Németh Á.

gólszerzők: Kálnoki Kis (23.), Perovic (43.)
sárga lap: Nagy I G. (55.), illetve Bényei (39.), Fehér Zs. (52.), Korudzsijev (58.), Laczkó (92.)

Újpest:

Balajcza - Nagy I G., Heris, Kálnoki Kis, Mohl - Suljic, Sankovic, Balogh B., Hazard (Bardhi, 75.) - Sallói (Cseke, 87.), Perovic (Tóth P., 65.)

Békéscsaba:

Mursits - Koszó, Fehér Zs., Balog Zs., Bényei (Guaru, 85.), Laczkó - Spitzmüller, Korudzsijev, Szalai D. - Calvente Criado (Birtalan, 74.), Punosevac (Szilágyi P., 56.)

Döntetlent játszott a Haladás-MTK

Az MTK kétgólos hátrányt ledolgozva 2-2-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

 OTP Bank Liga, 3. forduló:
Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 2-2 (2-0)

Szombathely, 3130 néző, v.: Berke

gólszerző: Ugrai (14.), Jagodics (36.), illetve Hrepka (50.), Thiam (93.) 

sárga lap: Gosztonyi (44.), Halmosi (71.), Jagodics (88.), illetve Torghelle (45.)
    

Haladás:

Király – Schimmer (Angyal, 65.), Jagodics, S. Wils, Bosnjak - Iszlai, T. Wils - Gosztonyi (Halmosi, 59.), Martínez, Németh M. (Medgyes, 83.) - Ugrai

MTK:

Hegedüs - Vukmir, Bese, Grgic, Vadnai - Strestík (Szatmári, a szünetben), Thiam, Kanta, Vass Á. (Hrepka, a szünetben), Varga Sz. - Torghelle (Ramos, 72.)

Hazai fölényt hozott az első félidő, pontosabb befejezésekkel a Haladás akár 4-5 gólt is szerezhetett volna. Az MTK gyenge ellentámadásokkal próbálkozott. A szünet után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a fővárosiak, s ennek néhány perc után meg is lett az eredménye, szépítettek. A Haladás ebben a szakaszban leginkább a védekezésre összpontosított, és kontrákból próbált veszélyeztetni. Később kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak több helyzetet is kihagytak, de - az utolsó pillanatban - újabb gólt az MTK szerzett, így döntetlen lett a vége.