A Videoton három góllal verte az Újpestet

Publikálás dátuma
2015.09.20. 10:35
MTI FOTÓ: Koszticsák Szilárd
A címvédő Videoton szombaton 3-0-ra legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló: Videoton FC-Újpest FC 3-0 (0-0)

Székesfehérvár, 2589 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Gyurcsó (58., 86., előbbit 11-esből), Kovács I. (90.)
piros lap: Heris (72.)
sárga lap: Sallói (28.), Heris (42., 72.), Mohl (57.)

Videoton FC:
Danilovic - Nego, Lang, Vinícius, Stopira - Pátkai, Simon Á., Pölöskei (Szolnoki, 73.) - Oliveira (Kovács I., 69.), Gyurcsó (Feczesin, 89.), Suljic

Újpest FC:
Balajcza - Heris, Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl - Balázs B. (Filkor, 54.), Nagy G. (Kabát, 84.), Balogh B. - Sallói (Tóth P., 67.), Diagne, Andric

Az első félidő többnyire mezőnyjátékkal telt. Az elején az Újpest alakított ki enyhe mezőnyfölényt, a labda is többet volt a vendégeknél, de igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni a hazai kapu előtt. A Videoton a félidő közepétől átvette a játék irányítását, amit több nagy helyzet is jelzett: előbb Nego, majd nem sokkal később Oliveira lövését védte nagy bravúrral Balajcza.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidőben tovább rohamozott a hazai alakulat és büntetőből megszerezte a vezetést. A vendégek helyzetét tovább rontotta hátvédjük, Heris is, akit könyöklésért kiállított a játékvezető. Az emberelőnyben játszó Videoton győzelme innentől nem volt kérdéses. A különbség végül háromgólos lett, mivel előbb Gyurcsó megszerezte második gólját, aztán Kovács István talált a vendégkapuba.

Szerző

A Haladás nem bírt a Honvéddal

A Haladás hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott szombaton a Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás - Budapest Honvéd 0-0

Szombathely, 3439 néző, v.: Farkas Á.
sárga lap: Bosnjak (39.), Gosztonyi (42.), S. Wils (60.), Jagodics (74.), Angyal (87.), illetve Gazdag (37.), Youla (45.), Ignjatovic (48.), Délczeg (83.)

Szombathelyi-Swietelsky Haladás:

Király - Angyal, Jagodics, S. Wils, Bosnjak - Gosztonyi, T. Wils, Nagy P. (Gaál, 80.), Németh M., Halmosi - Popin

Budapest Honvéd:

Horváth A. - Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth - Nagy G., Hidi, Kamber (Vasiljevic, 81.) - Gazdag, Vernes (Délczeg, 71.) - Youla

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, de komoly helyzetig nem jutottak el. Bő negyedórát követően a Honvéd átvette a kezdeményezést és egyre inkább veszélyesebb akciókat vezetett. A vendégek egyre közelebb kerültek a gólszerzéshez, Youla gyönyörű fejesével például a hálót is megzörgette, mindezt azonban lesről tette.

Néhány perccel a félidő vége előtt hatalmas lehetőséghez jutott a Honvéd azzal, hogy Baráth révén büntetőt harcolt ki, azonban a "veterán" Király jól érezte az irányt, és könnyedén hárította Vernes gyenge 11-est.

A második játékrész hatalmas Haladás-lehetőséggel indult, majd kispesti oldalon újra Youla járt közel a gólszerzéshez. A két csapat a folytatásban is becsülettel küzdött, de a kapusoknak nem kellett igazi bravúrt bemutatniuk, így eredmény pedig már nem változott.

Szerző

Három gól a hajrában, diósgyőri győzelem

A házigazda Diósgyőr ugyan eltékozolta kétgólos vezetését, végül mégis megszerezte szombaton a három pontot a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A vendégek ebben az idényben továbbra is nyeretlenek idegenben.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 3-2 (0-0)

Miskolc, 3000 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Okuka (47.), Novothny (67.), Egerszegi (92.), illetve Pekár (81.), Zsótér (87.)

Diósgyőri VTK:

Rados - Eperjesi, Kovács G., Tamás M., Németh M. - James - Okuka (Takács, 74.), Koman (Barczi, 32.), Bognár, Kitl (Egerszegi, 67.) - Novothny

Puskás Akadémia:

Pogacsics - Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Zsótér, 72.) - Bacelic-Grgic, Márkvárt - Pauljevic (Pintér, 78.), Sallai R., Pekár - Tischler (Lencse, 62.)

Kezdetben a vendégek voltak aktívabbak, több helyzetet is kidolgoztak, de gólt nem sikerült szerezniük. Mintegy húsz perc után kiegyenlítettebbé vált a játék, az adódó lehetőségek azonban kimaradtak.
A szünet után azonnal vezetést szerzett a Diósgyőr, ezt követően élénkebb lett az iram. A Puskás Akadémia próbálkozott, beszorította saját térfelére a házigazdát, amely azonban egy kontratámadás sikeres befejezésével megduplázta előnyét. A felcsútiak kétgólos hátrányban sem adták fel, a hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak és végül sikerült egyenlíteniük, sőt, az utolsó percekben akár a győzelmet is megszerezhették volna. A csattanó azonban még hátra volt: fél perccel a lefújás előtt egy szabadrúgást követően betalált a DVTK, amely így otthon tartotta a három pontot.

Szerző