Tűzvész: több tucatnyi állat elpusztult

Több tucat sertés elpusztult, amikor két nagyméretű ól kigyulladt Harkakötönyön csütörtök este - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Kovács Andrea elmondta: az egyik épület teljesen leégett, a másik csak kisebb mértékben. Hozzátette: a tüzet körbehatárolták, az oltáson a kiskőrösi, kiskunhalasi, ruzsai és szegedi hivatásos tűzoltók dolgoznak.

Szerző

Tragédia! Lövöldöztek egy egyetemen, többen meghaltak

Legalább tízen meghaltak egy egyetemi lövöldözésben az Egyesült Államokban. A tettest elfogták, indítéka egyelőre ismeretlen - írja az Origo.

Az első jelentések szerint szerint tízen meghaltak, húszan megsérültek - jelentette a helyi rendőrségre hivatkozva a CNN hírtelevízió. Egyes sajtójelentések szerint az áldozatok száma elérheti a tizenötöt is. 

A tragédia az Umpqua Community College területén történt. Az amerikai hírtelevíziók jelentése szerint a tettest elfogták, a hírt megerősítette a megyei kormányhivatal illetékese is. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy a lövöldöző megsebesült-e. Az intézmény területét jelenleg rendőrök vizsgálják át, a diákok táskáját is kinyitják. 

Roseburg városában 22 ezren laknak, az egyetemre 13 600 diák van beiratkozva. Az intézmény a honlapja szerint büszke a békés és nyugodt környezetre. Az Umpqua nem hagyományos egyetem, főleg felnőtteket képez, átlagos életkoruk 38 év - írja a portál.

Szerző
Frissítve: 2015.10.01. 23:41

Lopás miatt lassulnak a vonatok a Balatonnál

Kábellopás miatt 30-50 percet késnek a vonatok a dél- és az észak-balatoni vasútvonalon is csütörtök este - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint kábellopás miatt nem működik üzemszerűen a biztosítóberendezés Székesfehérvár és Szabadbattyán között. A vonatok azon a szakaszon csak lassabban közlekedhetnek, ezért hosszabb menetidőre kell számítani.

Szerző