Megkezdi felzárkózását a Juventus?

Publikálás dátuma
2015.10.03. 07:59
Pogba is szenved a Juventusban FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/VALERIO PENNICINO
Három vereséggel, két döntetlennel és mindössze egy győzelemmel kezdte az olasz bajnokságot a címvédő Juventus labdarúgócsapata, nem csoda, hogy két pontra a kieső helytől, a 15. pozícióban állnak. A hetedik fordulóban jó eséllyel javíthatnak az utolsó előtti Bologna ellen a zebrák, akik hét közben legyőzték a Sevillát 2-0-ra a Bajnokok Ligájában. 

Az egyik legnagyobb rangadónak az AC Milan-Napoli mérkőzés ígérkezik, annak ellenére, hogy a két csapat csak a középmezőnyben szerénykedik. A nápolyiak az előző fordulóban a Juventust győzték le, ráadásul a két együttes legutóbbi, májusi találkozóján a milánóiak 3-0-ra kikaptak tőlük, igaz, akkor idegenben. "Kemény mérkőzés lesz, jó formában van a Napoli. Tisztelnünk kell őket" – fogalmazott csapata honlapján a piros-feketék játékosa, Luca Antonelli. A bajnokságot vezető Inter a legutóbbi fordulóban kikapott, de azon kívül mind az öt mérkőzését megnyerte, ezúttal a Sampdoriához látogat a hétvégén.

Serie A, 7. forduló. Szombat. Carpi-Torino, Chievo -Verona (Tv.: Digisport 1, 20.45). Vasárnap. Empoli-Sassuolo (Tv.: Digi Sport 2, 12.30), Palermo-AS Roma, Sampdoria-Inter (Tv.: Digi Sport 2, 15.00), Udinese-Genoa, Juventus-Bologna (Tv.: Digi Sport 2, 18.00), Lazio-Frosinone, AC Milan-Napoli (Tv.: Digi Sport 1, 20.45), Fiorentina-Atalanta.

Szerző

Neves építészt díjazott Angyalföld

Publikálás dátuma
2015.10.03. 07:10
Tóth József és a díjazott Bálint Imre FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Bálint Imre Ybl-díjas építész vehette át a 2015. évi XIII. Kerületi Építészeti Díjat Tóth József szocialista polgármestertől pénteken, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban (RaM). A díjazott munkásságát Arató György, a kerület korábbi főépítésze méltatta: "a díjazott sok szállal kötődik a kerülethez, klasszikus építőművész. Itt született, itt járt iskolába és itt lakott a Váci úton.

Munkásságát egyszerre jellemzi a racionalitás és az emberközpontúság. Állásfoglalásaira, észrevételeire bátran támaszkodhatott a kerület vezetése, tanulva tőle közben szakmát, etikát". Bálint a Budapesti Építész Kamara elnökeként folyamatosan segítette és segíti a kerület szakmai munkáját, alkotásai – mint például a Thermál Hotel Hélia vagy a kerületi MKB irodaház – meghatározó részei a látképnek.

A kitüntetett szakember megköszönve az elismerést, a kerületet jó példaként állította a többi település elé az építészeti díj létrehozásáért. Emellett fontosnak nevezte a „szakma” társadalmasítását, melyben Angyalföld az élen jár.

A kerületi képviselő-testület a XIII. Kerületi Építészeti Díjjal ismeri el azok érdemeit, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal jelentősen hozzájárultak Angyalföld fejlődéséhez, építészeti arculatának emeléséhez. A kitüntetést első alkalommal dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a Nemzet Művésze, tavaly Nagy Csaba Ybl-díjas építész vehette át.

Ez alkalommal nyitották meg az „Építészet Hónapja 2015” rendezvényt és az ehhez kapcsolódó kiállítást, mely október 22-ig lesz látható a RaM-ban. Ezt követően október 26-tól november 13-ig a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal Városház Galériáján tekinthető meg.

Szerző

Deutsch kifakadt

Publikálás dátuma
2015.10.03. 07:08
FOTÓ: Népszava
Összesen 31 674-en töltötték ki az internetről szóló nemzeti konzultációt; a polgárok a legfontosabbnak azt tartották, hogy mindenki számára hozzáférhető és megfizethető legyen a szolgáltatás, a digitális fejlesztések eljussanak a felnövekvő nemzedékekhez, és minél hatékonyabb legyen a gyerekekre leselkedő veszélyekkel szembeni fellépés - mondta el budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás. 

Az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos kifejtette: a válaszokat, az iránymutatásokat "a kormány megértette, úgy fogunk cselekedni, amely irányokat az InternetKon keretében a polgárok meghatároztak". A legtöbben azt támogatták, hogy minden településen legyen ingyenesen elérhető széles sávú wifi-hálózat A válaszadók legtöbbje úgy gondolta, hogy a köznevelési rendszerben bővítsék az informatikai lehetőségeket, ennek része volna az informatikai órák számának emelése is. A gyermekvédelem területén a polgárok a mainál súlyosabb büntetések és azok következetesebb alkalmazása mellett álltak ki, az internetes zaklatás ellen pedig egyszerre lépnének fel megelőzéssel és a jog szigorával. Deutsch jelezte: november közepére állítják össze javaslataikat a kormány számára, amelyek a válaszadók többségi véleményét mutatják.

A sajtótájékoztatón a fideszes Európai Parlamenti képviselőtől szerettük volna megtudni, milyen szempontok alapján nevezték ki gyermekének édesanyját a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkárának – a testületnek Deutsch az alelnöke. Mint mondta, erről a bizottságot kell megkérdeznünk, mivel nem csupán ő döntött a pályázatról. Hozzátette, már kezdi zavarni, hogy „a jobb- és baloldal szélsőséges orgánumai – mint az Index a Kurucinfó vagy a Népszava - örömüket lelik abban, hogy a családomat cseszegetik. A különbség az, hogy a Kurucinfó származásom miatt gyűlöl, az Index és a Népszava pedig politikai okokból. Csak az MLSZ szlogenjét tudom idézni: „a gyűlölet nem pálya”, de sok sikert kívánok a gyűlölködéshez” – fakadt ki Deutsch, akitől azt már nem tudtuk megkérdezni, hogy a szintén általa elnökölt MTK-t miért, és mennyiért reklámozza 15 oldalas mellékletében a Magyar Idők című kormánypárti lap.

Szerző
Témák
Deutsch Tamás