Rejtély, miért halt meg a futó Nagykanizsán

Írásban nyilatkozott arról, hogy egészségesen áll rajthoz, és később sem kért orvosi ellátást az a futó, aki pár száz méterrel a célba érkezés előtt rosszul lett és meghalt vasárnap délelőtt egy nagykanizsai futóversenyen - közölte a Kanizsai Futóklub hétfőn.

A szervezők jelezték, a 45 éves férfi pár száz méterrel a 10 km-es táv céljától összeesett, majd egy-két perc elteltével leállt a légzése és a keringése. Hozzátették, hogy a közelben tartózkodó futók és rendezők azonnal a segítségére siettek és megkezdték az újraélesztését. A 2-3 percen belül helyszínre érkező versenyorvos és a mentősök pedig sokáig küzdöttek az életéért, de a szakszerű ellátás ellenére sem tudták megmenteni. A halál okának tisztázása folyamatban van.

A klub tájékoztatása szerint a futó a verseny reggelén - a kiírásnak megfelelően - írásban nyilatkozott arról, hogy egészségesen áll rajthoz, majd később sem kért orvosi ellátást és panasza sem volt.

A Kanizsai Futóklub 10. alkalommal rendezte meg az amatőr sportolók versenyét, melyen vasárnap 190 ember indult. A futók három - 5, 10 és 21 kilométeres - táv közül választhattak. A verseny a szükséges engedélyek birtokában, rendőrségi és versenyorvosi felügyelet mellett zajlott. A Kanizsai Futóklub tagsága megrendült sporttársuk halála miatt és együttérzésüket fejezték ki a családtagoknak - közölte a klub.

Szerző

Brutálisan megvertek egy sofőrt Sóstófalván

Súlyosan megsérült egy férfi, akit három ember bántalmazott Sóstófalván, miután személyautóját megállásra kényszerítették - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn.

Janasóczki Attila tájékoztatása szerint Sóstófalva egyik utcájában egy férfi szeptember 26-án 23 óra körül az úttestre kilépve hirtelen megállásra kényszerített egy arra haladó autót. A jármű vezetője és a gépkocsit megállító között vita alakult ki, azt követően a férfi és két társa megtámadta a sofőrt és annak segítségére siető barátnőjét.

A bántalmazás következtében a jármű vezetője súlyos, míg utastársa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az 50 éves megyaszói férfi és két fiatalkorú társa ellen garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, a bíróság pedig elrendelte mindhármójuk előzetes letartóztatását.

Szerző

"Különös kegyetlenség" - Vádemelés a dohánybolti gyilkos ellen

Publikálás dátuma
2015.10.05. 12:25
Illusztráció/Népszava
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy kaposvári dohányboltban ez év áprilisában történt gyilkosság gyanúsítottja ellen.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A közlemény szerint a vádlott elhatározta, hogy elköltözik a szüleitől és az ehhez szükséges pénzt bűncselekmény elkövetésével - egy dohánybolt kirablásával - szerzi meg. Azért döntött így, mert a kirakat lefóliázása miatt oda nem lehet belátni, a zárás körüli időpontot pedig azért választotta, mert azt remélte, hogy akkor nagyobb összegű bevételhez jut. 

A 20 éves sántosi fiatalember részletesen megtervezte a rablást, váltóruhát és egy 16,5 centiméter pengehosszúságú kést vitt magával, azzal a szándékkal, hogy akár használni is fogja. Április 22-én a Fő utcai dohányboltba nem sokkal zárás előtt lépett be, az arcát egy sállal eltakarva, és késsel fenyegetőzve a pénz átadására kényszerítette az ott dolgozó kaposvári alkalmazottat, egy 20 éves lányt. Miután megkapta a bevételt - 23 400 forintot - előbb rá akarta zárni az ajtót az eladóra, de attól tartva, hogy az értesíti a rendőröket, meggondolta magát és több, az orvosszakértői vizsgálat szerint 14 késszúrással megsebesítette a fiatal lányt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrök a térfigyelő kamerák és a lakosság segítségével másnap kora délután elfogta B. Pétert, aki beismerő vallomást tett. A Kaposvári Törvényszék április 25-én elrendelte az emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Szerző