Megbüntették a Videotont, a DVSC-t és az Újpestet

A Videotonnak 150, a Debrecennek 100, az Újpestnek pedig 50 ezer forintot kell büntetésként fizetnie a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi döntése szerint.

Az MLSZ honlapja szerint a Videotont azért marasztalta el a bizottság, mert szurkolói Pintér Attila edzőt szidták folyamatosan a Puskás Akadémia elleni szombati bajnoki találkozó alatt. A DVSC-Újpest mérkőzésen mindkét szurkolótábor másokat megbotránkoztató magatartást tanúsított, más sportszervezeteket szidott.  A hétvégi fordulóban kiállított Fiola Attilát (Puskás Akadémia) egy mérkőzésre tiltotta el az fb.

Szerző

Ő lett a Videoton vezetőedzője

Horváth Ferenc lett a labdarúgó NB I-ben címvédő Videoton FC vezetőedzője.

A székesfehérvári klub honlapjának kedd esti tájékoztatása szerint a Videoton korábbi játékosának a mostani szezon végéig szól a szerződése. A 42 éves tréner legutóbb az NB II-es Szigetszentmiklós, azt megelőzően pedig a Győri ETO FC csapatát irányította.

A francia Bernard Casonit augusztus 19-én menesztették a fehérváriak vezetőedzői posztjáról, azóta a csapatot megbízott trénerként a korábbi másodedző, Pető Tamás irányította. A címvédő rendkívül gyengén kezdte az új idényt: előbb a Bajnokok Ligája, majd az Európa Liga selejtezőjétől búcsúzott, az OTP Bank Ligában pedig a szezon harmada, 11 forduló után négy győzelemmel és hét vereséggel csupán a hetedik helyen áll, bár az előző mérkőzésen 2-0-s hátrányt követően 3-2-re nyert a Puskás Akadémia ellen.

"Egy régi álmom teljesült azzal, hogy a Videoton FC vezetőedzője lettem. Sokat kaptam a klubtól játékosként, most szeretnék valamennyit visszaadni" - mondta a vidi.hu oldalon Horváth Ferenc, aki játékosként éppen a Videoton színeiben mutatkozott be az NB I-ben, még 1991-ben. Első fehérvári időszaka 1996-ig tartott, majd 2004-ben, másodszor pedig 2006-ban tért vissza a klubhoz. - "A Vidi keretét nagyszerű játékosok alkotják, a feladat, hogy ebből a keretből minél ütőképesebb csapatot rakjunk össze, és az idény végére elérjük a klub által kitűzött célokat."

Az új edző speciális helyzetnek nevezte, hogy a szerződése csupán hét hónapra szól, de hangsúlyozta, hogy ebben, a jövő májusig tartó időszakban szeretné a legjobb tudása szerint segíteni a klubot. A Videoton FC sportigazgatója, Kovács Zoltán emlékeztetett rá, hogy Horváth Ferenccel együtt játszottak Újpesten és a válogatottban is. 

"Remélem, az akkori időkhöz hasonlóan, a mostani együttműködésünk is sikeres lesz! Biztos vagyok abban, hogy a játékosok jól fogadják majd, partnerek lesznek a közös munkában, és vele el tudjuk érni a céljainkat. Ezúton is szeretném megköszönni Pető Tamásnak és stábjának azt az áldozatos és kemény munkát, amit az elmúlt hét hétben végzett" - nyilatkozta Kovács Zoltán.

Szerző

Magyar-feröeri - A váratlan fordulat könnyíti a focisták dolgát?

Publikálás dátuma
2015.10.06. 22:27
MTI Fotó: Illyés Tibor
Elsősorban edzéssel és az ellenfél feltérképezésével töltötte keddi napját a magyar labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában a feröeri csapatot fogadja a Groupama Arénában.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapja szerint a játékosok többsége - aki vasárnap nem lépett pályára klubcsapatában - futóedzéssel kezdte a napot, azt követően pedig csapatfotózás következett, majd televíziós interjúkat adtak a labdarúgók, többek között a francia Canal+ stábjának, amely a jövő évi Eb-n való szereplésre esélyes válogatottakkal készít tévés anyagokat. 

Amíg a hétfői videózás során a válogatott korábbi mérkőzésein előfordult hibákat vették át a futballisták és a szakmai stáb, addig a keddin a feröeriek játékáról készült összeállítást nézték meg. A nap fő edzése 17 órakor kezdődött, méghozzá célzott taktikai elemekkel, kiemelten a játék felépítésével. A tréningen minden játékos részt vett, nincs sérült a keretben, ráadásul az mlsz.hu szerint a "futballisták érezhetően felszabadultabbak, mióta kiderült, hogy nézők előtt játszhatják le a Feröer elleni mérkőzést, és mindannyian hangot is adtak annak, hogy a váratlan fejlemény nagyban könnyítheti a csapat dolgát csütörtökön". A mérkőzés csütörtökön 20.45 órakor kezdődik.

Szerző