A Hír TV vezérhelyettese élesen bírálta a köztévét

A kormány „hisz a demokrácia alapértékeiben, így a független és szabad sajtóban is”, ezért viszszautasítja a Hír Tv vezérigazgató-helyettesének utalásait arra, hogy a kormányzati kommunikáció befolyásolta a témákat és azok feldolgozását is a televízióban.

A Kormányzati Információs Központ így reagált Tarr Péter a Kreatívnak adott interjújára. Szerintük a Hír Tv vezetése ilyen manőverekkel próbálja újrapozicionálni magát. Az interjúban Tarr arról beszélt, hogy a kormány emberei korábban hetente eligazítást tartottak a csatorna szerkesztőségében. „Ez február 6-ával megszűnt”, amit egyfajta „felszabadulásként” éltek meg a szerkesztőségben.

Szerző

Botka szerint nincs mit ünnepelni

Publikálás dátuma
2015.10.08. 22:52
FOTÓ: Népszava/Tóth Gergő
Húsz éven át, 1990-2010-ig együtt ünnepeltük szeptember 30-án pártállástól függetlenül az önkormányzatiság napját, most azonban nincs, mit ünnepelni, mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

A szocialisták választmányi elnöke, szegedi polgármester szerint a kormány alattvalónak tekinti az önkormányzatokat. Botka azt mondta, az önkormányzatiság jogának vissza kell kerülnie az alaptörvénybe. A politikus az iskolák államosítását emelte ki, amely szerinte jól mutatja, hogy semmiféle minőségi javulást nem hozott a változtatás, csak rosszabb lett a helyzet az oktatásban. A kormány az adósságkonszolidációval úgy mentette meg az önkormányzatokat, ahogy a magánnyugdíjuktól mentette meg az embereket. A feladatok átcsoportosításával 500 milliárdot vett ki a kormányzat az önkormányzatok zsebéből.

Szerző

Fizetős lett a Tesco-parkoló a Váci úton

Publikálás dátuma
2015.10.08. 22:48
FOTÓ: Jeff J Mitchell/Getty Images
Fizetős lett a Tesco egyik budapesti, Váci úti áruháza előtti parkoló - írta a Hvg.hu. 

A multicég szerint erre azért volt szükség, mert az áruház parkolóját sokan állandó parkolásra használták, ezzel pedig az áruházba érkező vásárlók elől foglalták el a parkolóhelyeket. A Tesco a hírportálnak azt írta: a díjfizetési kötelezettség bevezetése a vásárlók érdekeit szolgálja, hogy az áruház bejárataihoz közelebb eső területeken is legyen szabad parkolóhely. A parkolás első három órája ingyenes, utána minden megkezdett óra 500 forintba kerül. A hiperlánc azt is vizsgálja, hogy hol szükséges még ezt a döntést meghozniuk.

Szerző
Témák
Tesco Mozaik Mozaik